Γιάννης Χατζηνικολάου: Φέραμε μετάλλια και διακρίσεις, αλλά φέραμε και πικρία στις αποσκευές μας

Στην πρωϊνή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά o καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής της ομάδα στίβου Rhenia Tours – Αναγέννηση και αναφέρθηκε στη συμμετοχή της ομάδας στους 30ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στην Κώ, στο πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνονται εκεί τον αθλητισμό και τη δημιουργία εγκαταστάσεων, αλλά και στα λάθη που έγιναν στη Σάμο το 2004 όταν με αφορμή τα Ολυμπιακά έργα, στη Σάμο δεν έγινε απολύτως τίποτα. Μερικά από τα σημαντικά σημεία της συνέντευξής του:

«Φέραμε μετάλλια, αλλά φέραμε και πικρία στις αποσκευές μας. Πικρία που ένιωσαν όλα αυτά τα παιδιά που πήγαμε στους 30ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στην Κω και για την κατάσταση του σταδίου όπου αγωνίστηκαν. Με ρώταγαν «εμείς κύριε γιατί δεν μπορούμε να έχουμε ένα τέτοιο στάδιο; Είμαστε από άλλη χώρα; Και τι να τους απαντήσω;».

«Η Τριανταφυλλιά Κάρσα ήρθε πρώτη στο ακόντιο γυναικών, η Παπαπαναγιώτου Κατερίνα έκανε ρεκόρ στο μήκος, ήρθε δεύτερη με 5.22μ. Σκεφτείτε ότι η πρώτη έκανε άλμα 5.30μ., είναι στην Εθνική Ελλάδας, ένας νέος αθλητής ο Νίκος Καρμίρης ήρθε τέταρτος και εμείς θεωρούσαμε ότι ήταν μέσα στα μετάλλια αλλά το φώτο φίνις έδειξε ότι είναι τέταρτος και έκανε ένα πολύ καλό πλασάρισμα. Για πρώτη φορά η Γραφιώτη ήρθε Πέμπτη στον ακοντισμό, η Χριστοδούλου πήγε πάρα πολύ καλά και ήρθε έκτη και ξέρετε ότι βαθμολογούνται η εξάδα και η οκτάδα που περνάει στον τελικό».

00AssaStivos02

«Η ομάδα δεν κατέβηκε με το βαρύ πυροβολικό που έχουμε στους άντρες. Δεν ήρθε ο Παναγιώτης Μούτσος, ο Μανώλης Κνίτης και ο Λευτέρης Κοκκινάκης, που θεωρώ ότι στα δικά τους αγωνίσματα, είχαν ήδη το χρυσό μετάλλιο, αλλά προτιμήσαμε να πάρουμε μικρές ηλικίες στις μικρές κατηγορίες για να αποκομίσουν τα παιδιά την απαραίτητη εμπειρία».

«Εμείς κατεβαίνουμε χρόνια σε αγώνες χωρίς να έχουμε υποδομή. Εδώ να φανταστείτε ότι η Κατερίνα Παπαπαναγιώτου βγαίνει δεύτερη, είναι μεγάλη δουλειά αυτή που κάνει, προσπαθούμε να εφεύρουμε τεχνικές για να μπορούν τα παιδιά να πηδήξουν, είναι μεγάλη δουλειά αυτό.

Δεν χρειάζεται να είναι και καλοί δρομείς. Τοπ θέμα είναι ότι δεν μπορείς να προπονηθείς. Αν δεν έχεις στίβο η θέση μας είναι πάρα πολύ δύσκολη και αυτά τα παιδιά προπονούνται σε συνθήκες που είναι τριτοκοσμικές. Και εδώ βέβαια υπάρχουν ευθύνες, υπάρχουν πολύ μεγάλες ευθύνες όλα αυτά τα χρόνια και δεν λέγονται. Απλά όλοι λένε ότι έχουν προσφέρει σε αυτό τον τόπο και καθημερινά βλέπουμε πολιτικές καφρίλες και λάθη που έχουν κάνει σε αυτό τον τόπο»

«Το 1998 έκανα αγώνα για να γίνει ένα κολυμβητήριο στο Κοκκάρι. Είχαμε τον δικό μας χώρο σαν Αρίσταρχος Κοκκαρίου, είναι στη μέση της Σάμου, αλλά το βασικότερο είναι ότι είχαμε πολλά υπέρ. Η ΔΕΗ μας πρόσφερε ζεστό νερό, χειμώνα – καλοκαίρι και θα μας κάλυπτε όλα τα λειτουργικά έξοδα, είχα φέρει και ειδικό άτομο από την Αθήνα για να τους πει ότι εκεί ήταν ο μοναδικός χώρος που έπρεπε να γίνει κολυμβητήριο και δεν ακούστηκαν στην κυριολεξία οι απόψεις του, δεν ακούστηκαν καθόλου οι άνθρωποι της ΔΕΗ, μας έδιναν δωρεάν ρεύμα και κάλυπταν τα λειτουργικά έξοδα. Και όμως διάλεξαν να ρίξουν λεφτά και να κάνουν κολυμβητήριο στο Πυθαγόρειο για πολιτικούς λόγους και μπορώ να σας πω και ονόματα. Όχι ρε παιδιά, δεν γίνονται αυτά, πολιτικές καφρίλες λέγονται και χάσαμε πάρα πολλά αθλητικά έργα».

«Στο δημοτικό στάδιο Σάμου να φανταστείτε ότι υπάρχει ένα μικρό κομμάτι όπου βρίσκεται εκεί μία συκιά μέσα σε λίγα τετραγωνικά και ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει αυτή την απαλλοτρίωση, αυτό το κομμάτι πόσα χρήματα πρέπει να στοιχίζει. Όταν ανοίξει εκείνο το μέρος θα μπορούμε να κάνουμε 3-4 κουλουάρ για να μπορούν να τρέξουν τα παιδιά».

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε άλλα έργα, θα μπορούσαμε με κονδύλια να αναδείξουμε τον αρχαίο μας πολιτισμό, να κάνουμε κι άλλα πράγματα, αλλά μας ενδιαφέρει μόνο το μεταναστευτικό προσφυγικό. Δεν έχουμε μία αίθουσα για να κάνουμε ενδυνάμωση με βάρη, δεν μπορούμε να έχουμε πραγματικά μία μικρή αίθουσα είμαστε απαράδεκτοι».

00AssaStivos03

«Δυστυχώς εδώ στη Σάμο είμαστε πολύ πίσω, έχουμε κτίρια τα οποία είναι μένουν στάσιμα εδώ και χρόνια, δεν μπορείτε να καταλάβετε τι γίνεται στην Κω, εκμεταλλεύονται τα πάντα. Τα σπήλαια μόνο που έχει Σάμος ας πούμε παράδειγμα, έπρεπε να είναι πόλος έλξης τουριστών. Στην πόλη της Κω δεν υπάρχουν μετανάστες Δεν είδαμε τίποτα, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποφασίσει ότι θέλουν τουρισμό. Προφανώς τους έχουν πάει σε κάποιο μέρος, είναι μακριά από την πόλη, δεν κυκλοφορούν μέσα στην πόλη και είναι ελεγχόμενη κατάσταση, βγαίνουν πολύ λίγοι σε μία μικρή περιοχή και τελείωσε. Μέχρι εκεί».

Ν’ αναφέρουμε ότι στους 30ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες εκτός από την ομάδα Rhenia Tours Aναγέννηση πήραν μέρος και τα σωματεία: ΠΑΣ Ίκαρος, ΠΕΨΑΣ «Η Ρίβα», Πανικαριακός ΑΣ

H ομάδα στίβου Rhenia Tours – Αναγέννηση:
1. Κάρσα Τριανταφυλλιώ (ακοντισμός γυναικών) — 1η θέση
2. Παπαπαναγιώτου Κατερίνα (400μ. και μήκος γυναικών) — 5η και 2η
3. Γραβιώτη Ζωή (ακοντισμός κορασίδων) — 6η
4. Ελευθερόγλου Ελευθερία (300μ. και μήκος παγκορασίδων Α΄) — 13η και 22η
5. Μποτίνη Θεοδώρα (80 κ. και μήκος παγκορασίδων Α΄) — 20η και 18η
6. Χριστοδούλου Αγγελική (σφαιροβολία παγκορασίδων Α’) — 6η
7. Καρμίρης Νικόλαος (80μ. παμπαίδων Α΄) – 6ος
8. Μεκράς Βάϊος (1000μ. παμπαίδων Α΄) — 13ος
9. Αλμέτα Γκεράλντο (1000μ. παμπαίδων Α΄) — 12ος
10. Σούτος Κυριάκος (σφαιροβολία παμπαίδων Β΄) — 8ος
Συνοδός – Προπονητής Χατζηνικολάου Γιάννης

Τ’ αποτελέσματα της 1ης μέρας μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ και τ’ αποτελέσματα της 2ης μέρας μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »