Γιάννης Βέττας: «Η Σάμος οδηγείται σε αφανισμό»

Ο απολογισμός του Δημήτρη Σεβαστάκη για τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά o Δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Κατρακάζου «Όλοι μαζί για τη Σάμο» κ. Γιάννης Βέττας.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου ΚΥΤ Σάμου στην περιοχή “Ζερβού’’ (Σφαγεία ΚΝΙΤΗ) και όπως ανέφερε: «Έπιασαν τον κόσμο στον ύπνο, νύχτα πήγαν τα μηχανήματα, χαράματα ξεκίνησαν οι εργασίες, ο κόσμος δεν πρόλαβε να οργανωθεί. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μία δυναμική αντίσταση για αυτό το θέμα, δεν είναι δυνατόν όλη η Ανατολική Σάμος να γίνει ένα Hot Spot και μην περιμένετε αυτά είναι ψέματα και παραμύθια ότι θα γίνει μία κλειστή δομή πάνω στη Ζερβού, δεν πρόκειται να είναι κλειστή και ότι θα αδειάσει το Βαθύ».

Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του κ. Κουμουτσάκου ότι θα κλείσει το ΚΥΤ, ο κ. Βέττας είπε: «Είναι ψεύτες και προδότες για μένα και με συγχωρείτε που είναι βαριές κουβέντες και παίρνω την ευθύνη». Όπως είπε ο κ. Βέττας όλοι προεκλογικά έλεγαν πως θα λύσουν το πρόβλημα, δυστυχώς όμως βλέπουμε αυτή τη στιγμή κάτι χειρότερο. «Χθες είχαν έρθει 250 λαθρομετανάστες και θα μου επιτρέψετε να τους λέω έτσι, γιατί είναι λαθρομετανάστες, δεν είναι ούτε από πόλεμο και από Συρία, είναι λαθραίοι που έρχονται στο νησί μας».

Η δική του προσωπική πρόταση είναι «να μη γίνει κανένα άλλο ΚΥΤ στο νησί, να γκρεμιστούν όλες οι παράγκες, τα παραπήγματα που υπάρχουν εκεί και εφ’ όσον θέλουν ένα ΚΥΤ για 1.200 άτομα, υπάρχει το παλιό για 700 ή 800, να συντηρήσουν το παλιό, το πρώτο που έχει γίνει κι εκεί να πηγαίνουν, να γίνεται καταγραφή και να φεύγουν. Κανένα άλλο νέο ΚΥΤ».

Κατά τον κ. Βέττα δεν είναι απαραίτητες οι περιπολίες του Λιμενικού, εφόσον δεν γίνεται αποτροπή εισόδου και έτσι κι αλλιώς θα φτάσουν στο νησί, ενώ θα πρέπει να παρθούν σοβαρά μέτρα και όχι αερολογίες.

Η ελευθερία κινήσεων που έχει δοθεί, αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τον κ. Βέττα στην αθρόα προσέλευση μεταναστών-προσφύγων.

«Το καλύτερο ήταν να μην μαγαριστεί όλη η Σάμος, εφόσον υπάρχει το πρώτο, γιατί να κάνουμε ένα νέο;»

Απαραίτητη η φύλαξη συνόρων, τόνισε ο κ. Βέττας, όταν είσαι ένα σοβαρό κράτος φυλάς την πατρίδα σου, φυλάς τα σύνορα σου.

Για την μη ύπαρξη έντονων αντιδράσεων ο κ. Βέττας θεωρεί πως «κατάφεραν πρώτα να φτωχύνουν τον Έλληνα, τον Σαμιώτη, να παίρνει ένα επίδομα της πείνας και να του λένε μη μιλάς γιατί θα χάσεις το επίδομα», ενώ πιστεύει πως η Σάμος οδηγείται σε αφανισμό και θα αναγκαστεί ο ντόπιος πληθυσμός να φύγει αν δεν «ανοίξουμε τα μάτια», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Garden

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »
2η συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Καρλοβάσου στο μπάσκετ

Δύσκολη αποστολή για το Καρλόβασι στη Μύκονο. Σκέψεις για την αναστολή των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ λόγω κορονοϊού

Για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, το Καρλόβασι βρίσκεται ήδη στη Μύκονο, όπου την Παρασκευή (30/10) στις 14:30

Περισσότερα »