Γιάννης Βέττας: «Δεν έχουμε πρόβλημα με τους μετανάστες, η κυβέρνηση πρέπει να τους πάρει από το νησί, κάτι που θέλουν και οι ίδιοι»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα του μεταναστευτικού και τις επιπτώσεις του στην καθημερινότητα των πολιτών, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (15/06).

Η συγκέντρωση η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρώην προέδρου του Συλλόγου κτηνοτρόφων και Νομαρχιακού συμβούλου κ. Γιάννη Βέττα, την παρακολούθησαν περίπου 40 – 50 άτομα.

00Vettas02

Ο κ. Γιάννης Βέττας ως κύριος ομιλητής της συγκέντρωσης είπε ότι «με τους συγκεκριμένους ανθρώπους (μετανάστες) δεν έχουμε τίποτα, αντιθέτως τους έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ, τους έχουμε σώσει από ναυάγια, δεν είμαστε φασίστες. Όταν βλέπουμε όμως τα δικά μας τα παιδιά να φεύγουν μετανάστες, θέλουμε να φύγουν από το μέρος μας. Το χρήμα που διακινείται είναι πολύ μεγάλο και οι ΜΚΟ κάνουν τη δική τους δουλειά. Με διάφορους τρόπους προσπαθούν και κρατούν εδώ τους μετανάστες για να έχουν οφέλη. Δυστυχώς δεν υπάρχουν δουλειές για να μπορούν να μείνουν εδώ».

00Vettas03

Στη συγκέντρωση μίλησε και κάποιος μετανάστης, ο οποίος είπε ότι το μόνο που θέλει αυτός αλλά και άλλοι που βρίσκονται στο ΚΥΤ, είναι να πάρουν τα χαρτιά τους (έγγραφα) και να φύγουν από τη Σάμο, πηγαίνοντας σε Ευρωπαϊκές χώρες.

00Vettas04

Αναφέρθηκε επίσης από τους συγκεντρωμένους πολίτες ότι μπροστά θα πρέπει να μπούν και οι αιρετοί, αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί και αυτοί έχουν συμφέροντα. Τα χρήματα που “πέφτουν” στην πόλη λόγω του μεταναστευτικού είναι πάρα πολλά και λίγο πολύ κάποιοι είναι βολεμένοι και δεν αντιδρούν. Μόνοι μας δεν μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να μπούν μπροστά οι αιρετοί.

Μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή τυχόν απρόβλεπτων καταστάσεων είχαν λάβει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου.

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος. Μεγάλο

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Πρώτο «καμπανάκι» ΕΟΔΥ -2 νεκροί & 97 νέα κρούσματα το τετραήμερο. ΠΟΥ: Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι διασωληνωμένοι – 2.186 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ

Περισσότερα »