Γιάννης Βέττας: Αγέλες αδέσποτων σκύλων πνίγουν και σκοτώνουν κατσίκια και άλλα ζώα. Είναι πλέον επικίνδυνα για όλους μας

Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κτηνοτρόφος κ. Γιάννης Βέττας και αναφέρθηκε στη θανάτωση εβδομήντα ζώων (ιδιαίτερα νεογέννητων), από αγέλη αδέσποτων σκύλων, τα οποία πλέον έχουν γίνει αρκετά επικίνδυνα. Αναλυτικά:

«Αυτή η ιστορία με τ’ αδέσποτα σκυλιά είναι εδώ και αρκετά χρόνια. Έχουν δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα και όσο περνάει ο καιρός γίνονται πιο αιμοβόρα και πιο επιθετικά. Δεν είναι μόνο λίγα σκυλιά, αλλά είναι περίπου 20 αγέλες. Πιστεύω ότι τα αδέσποτα σκυλιά που είναι σε αγέλες ν’ αγγίζουν τον αριθμό πάνω από 200. Πριν από 4 ημέρες, εδώ στις εγκαταστάσεις μου στην περιοχή «Ζερβού», ορισμένα ζώα γέννησαν. Είχαμε 20 μωρά και όταν μπήκα μέσα στη στάνη είδα ότι τα σκυλιά τα είχαν πνίξει και μερικά τα είχαν φάει. Δεν δίστασαν δε να επιτεθούν και σε μεγαλύτερα ζώα και μάλιστα μια μεγάλη μάνα την είχαν πνίξει».

«Απευθύνθηκα στις αρμόδιες υπηρεσίες, πήγα στην Αστυνομία, στον Δήμο Σάμου, αλλά νομίζω ότι θα κολλήσουμε στη γραφειοκρατία.

Είμαι από τους ανθρώπους που δεν κλαίω εύκολα, αλλά το θέμα που αντίκρισα σήμερα μ’ έκανε και λύγισα. Γέννησαν και τα άλλα ζώα και τα αδέσποτα σκυλιά έπνιξαν και έφαγαν άλλα 50 μωρά. Αυτά τα σκυλιά πλέον έχουν γλυκαθεί στο αίμα, δεν τα εμποδίζει τίποτα, είναι άγρια και μπορούν να κάνουν καταστροφές ακόμα και οικόσιτα ζώα σε σπίτια συμπολιτών μας».

00Vettas02

«Εγώ να ξέρετε ότι είμαι περισσότερο οικολόγος από τους οικολόγους, αγαπώ τα ζώα, γιατί τα ζώα είναι η δουλειά μου, αλλά δεν θα διστάσω να το πω, ότι αυτά τα σκυλιά πρέπει να θανατωθούν. Δεν ξέρω τι τρόπους θα βρουν οι αρμόδιοι, αλλά αυτά τα σκυλιά πλέον δεν πλησιάζονται. Είναι επικίνδυνα. Τα σκυλιά έχουν φύγει από το καταφύγιο, αλλά μπορούν να φτάσουν και μέχρι το Κοκκάρι και μέχρι το Παλαιόκαστρο.

Μου έρχονται και άλλα στο μυαλό. Ποιος μου λέει εμένα που κάποιοι άνθρωποι που έχουν εξαφανιστεί εδώ και καιρό δεν έγιναν έρμαιο στα δόντια αυτών των αδέσποτων; Πολλοί κάτοικοι αλλά και συνάδελφοί μου που βρίσκονται εδώ στην περιοχή έχουν εκφράσει παράπονα για τη θανάτωση ζώων από τα αδέσποτα σκυλιά. Έχουμε πάθει οικονομική ζημιά γιατί αυτά τα ζώα γεννάνε μια φορά. Αλλά το κυριότερο είναι το ψυχολογικό. Να βλέπεις νεογέννητα να είναι πνιγμένα και φαγωμένα από αδέσποτα σκυλιά».

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »