Γιάννης Σπιλάνης: H απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο απόγειό της

Διάκριση του Δήμου Σάμου στην Εβδομάδα Κινητικότητας

Σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όλες οι παρατάξεις –χωρίς να έχουμε συνεννοηθεί – επαναφέραμε το θέμα της απαξίωσης του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως του κυρίαρχου οργάνου λήψης αποφάσεων δηλαδή το ανάλογο του Κοινοβουλίου.

Τα θέματα είναι πολλά και ξεκινούν από τα διαδικαστικά του ορισμού των ημερομηνιών των συνεδριάσεων, τη συνεχή προσθήκη θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης που δεν προλαβαίνουμε να μελετήσουμε, την ένταξη σωρείας διοικητικών θεμάτων που έρχονται προς επικύρωση αλλά την απουσία όλων των ουσιαστικών θεμάτων σε ότι αφορά την ανάπτυξη της Περιφέρειας και άλλα στρατηγικής σημασίας θέματα.

Με αυτή τη λογική στο σημερινό συμβούλιο ήρθαν προς επικύρωση ο ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας στη γνωμοδοτική επιτροπή ανέλκυσης ναυαγίων και η έγκριση του πίνακα του άχρηστου ηλεκτρονικού εξοπλισμού που θα καταστραφεί, αλλά δεν ήρθαν ΠΟΤΕ προς συζήτηση και έγκριση οι προτάσεις της Περιφέρειας για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι προτάσεις της Περιφέρειας για το Ειδικό Αναπτυξιακό, οι προτάσεις της Περιφέρειας για ένταξη στο ΠΕΠ και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για όλα αυτά η μόνη πηγή πληροφόρησης είναι τα ΜΜΕ. Με ανάλογο τρόπο η κα Περιφερειάρχης χειρίζεται και όλες τις διαδικασίες και λειτουργίες που αφορούν στον πυρήνα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας που είναι ο αναπτυξιακός σχεδιασμός.

Αντίστοιχα η κα Περιφερειάρχης απαξιεί να φέρει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο σημαντικά θέματα τα οποία θέτει σε θεσμούς και ομάδες εργασίας στις οποίες εκπροσωπεί τη Περιφέρεια για θέματα όπως οι θαλάσσιες μεταφορές (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών), την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, τις προτάσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο, τις προτάσεις για την αλλαγή του νόμου για την αυτοδιοίκηση κλπ, νέα που τα μαθαίνουμε μέσω των Δελτίων Τύπου που έχει τη «καλοσύνη» να δημοσιεύσει.

Μπορεί οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας να έχουν εκχωρήσει στην κα Περιφερειάρχη όλες τους τις αρμοδιότητες στο να αποφασίζει ερήμην τους – «γκρινιάζοντας» βέβαια στη συνέχεια στα πηγαδάκια-, αλλά εμείς οι υπόλοιποι όχι.

Ως ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά την απαξίωση της λειτουργίας του κορυφαίου οργάνου της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και την αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική, αλαζονική, πελατειακή και τελικά αντιαναπτυξιακή συμπεριφορά της κας Καλογήρου.

Το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ έχει καταθέσει προτάσεις σε όλα τα θέματα που καλύπτουν τόσο τους τομείς δράσης της Περιφέρειας όσο και τους τομείς άμεσου ενδιαφέροντος που ρυθμίζονται είτε από το κεντρικό κράτος είτε την Ευρωπαϊκή Ενωση (μεταφορές, υγεία, ΦΠΑ κλπ) (ioannispilanis.blogspot.gr). Καλούμε τους πολίτες του Β.Αιγαίου να συστρατευτούν σε μια προσπάθεια ανατροπής αυτής της πορείας που προτάσσει τις προσωπικές στρατηγικές της κας Καλογήρου και του στενού πυρήνα εξουσίας σε βάρος των συμφερόντων των νησιωτών.

Γιάννης Σπιλάνης

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ

siaficoffee

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Έντεκα Έλληνες ανάμεσα στους επιστήμονες με την μεγαλύτερη επιρροή. Ανάμεσά τους ο Σαμιώτης κ. Γιώργος Καραγιαννίδης και η Σαμιώτισσα κα Άρτεμις Χατζηγεωργίου

Έντεκα Έλληνες ανάμεσα στους επιστήμονες με την μεγαλύτερη επιρροή. Ανάμεσά τους ο Σαμιώτης κ. Γιώργος Καραγιαννίδης και η Σαμιώτισσα κα Άρτεμις Χατζηγεωργίου

Έντεκα Έλληνες πανεπιστημιακοί και ερευνητές, οι οποίοι εργάζονται σε ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς, περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.400 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή,

Περισσότερα »
Γιώργος Διονυσίου: Κάνουμε άμεσες ενέργειες ώστε να εγκριθούν και οι υπόλοιπες αιτήσεις για το επίδομα βιοτικών αναγκών

Γιώργος Διονυσίου: Κάνουμε άμεσες ενέργειες ώστε να εγκριθούν και οι υπόλοιπες αιτήσεις για το επίδομα βιοτικών αναγκών

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Aντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Διονυσίου. Η Σάμος μετράει τις πληγές της μετά

Περισσότερα »