Γιάννης Σκούτας: Εκ των πραγμάτων και μείς στον ΕΟΣ Σάμου, βρισκόμαστε σε παύση λειτουργίας, γιατί σταμάτησαν οι παραγγελίες.

Γιάννης Σκούτας: Εκ των πραγμάτων και μείς στον ΕΟΣ Σάμου, βρισκόμαστε σε παύση λειτουργίας, γιατί σταμάτησαν οι παραγγελίες.

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Γιάννης Σκούτας.

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και o ΕΟΣ Σάμου έχει τροποποιήσει το πρόγραμμά του μέχρι νεοτέρας.

«Εκ των πραγμάτων μπήκαμε σε παύση λειτουργίας γιατί σταμάτησαν οι παραγγελίες. Ήταν μια κατάσταση που δεν ήταν μόνο σε εθνικό επίπεδο όπως ήταν η κρίση των προηγούμενων ετών. Ήταν μια κατάσταση η οποία είχε επηρεάσει όλες τις χώρες και τις αγορές. Άρχισαν να έρχονται ακυρώσεις παραγγελιών από τη Γερμανία ή από την Νότια Κορέα, γιατί ίδια κατάσταση ήταν παντού, είχαν κλείσει εστιατόρια και μπαρ, σημεία τα οποία καταναλώνονται παραδοσιακά κρασιά.

Οπότε εκ των πραγμάτων είχαμε έρθει σε μια μη λειτουργία και θελήσαμε να δεχτούμε την δυνατότητα που έδωσε η κυβέρνηση να ενισχύσει κατά κάποιο τρόπο τις επιχειρήσεις, άρα μπήκε η πλειονότητα των εργαζομένων στην παύση λειτουργίας για να έχουμε τα όποια οφέλη και τώρα και στο μέλλον.

Βέβαια λειτουργούμε με προσωπικό ασφαλείας, λειτουργεί το τμήμα γεωργικών ειδών, τα οποία αυτή την περίοδο έχουν και αυξημένη κίνηση γιατί πολύς κόσμος είναι σε μια τέτοια κατάσταση που έχει προσανατολιστεί στις γεωργικές εργασίες στον κήπο του ή εργασίες που απαιτούνται τώρα για το αμπέλι, κλαδέματα, θαμνοκώματα, καταπολέμηση ζιζανίων, οπότε λειτουργούν κανονικότατα τα 2 καταστήματα γεωργικών ειδών και στο Βαθύ και στο Καρλόβασι.

Υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για τη φύλαξη των εργοστασίων αλλά και τον εφοδιασμό των αλυσίδων για όποια παραγγελία προκύψει , υπάρχει έτοιμο προϊόν και υπάρχει κόσμος να το παραδώσει και λειτουργεί και το λογιστήριο για ευνόητους λόγους».

Για το μέλλον του ΕΟΣ Σάμου και την κατάσταση, «κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα και ακόμα μεγάλες εταιρείες με πλάνα έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά γιατί υπάρχουν αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες, ο κυριότερος ο ιός, ο οποίος είναι ένας βιολογικός παράγοντας που δεν μπορείς ούτε να τον ελέγξεις, αυτό είναι φανερό, ούτε πότε θα πάψει να επηρεάζει και πότε όχι. Άρα είναι μια κατάσταση την οποία δεν μπορούμε με ακρίβεια να την προβλέψουμε».  

Γίνονται προσπάθειες από τους υπεύθυνους να μην υπάρχουν απώλειες στους παραγωγούς . Η ΕΟΣ είναι δυνατή και μπορεί να αντέξει και να μείνουν κατά το δυνατόν αλώβητοι οι παραγωγοί αλλά και οι εργαζόμενοι. Η αναστολή ισχύει μέχρι 15 Μαΐου και ο κ. Σκούτας εύχεται να πάνε όλα καλά και ας χρησιμοποιηθεί ο καιρός αυτός για περισυλλογή και αναδιοργάνωση.  

VKDMarketMegalo

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »