Γιάννης Παπαπαναγιώτου (Υποψήφιος Ευρωβουλευτής): Η νησιωτικότητα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Γιάννης Παπαπαναγιώτου με τον συνδυασμό του υποψήφιου Ευρωβουλευτή και Πρόεδρο του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Νότη Μαριά.

Η υποψηφιότητα για το Ευρωκοινοβούλιο προέκυψε, καθώς ο κ. Παπαπαναγιώτου είναι ενεργός πολίτης, δεν έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, μόνο το 2004 με τον κ. Καραμηνά, ενώ η πρόταση του κ. Μαριά του προξένησε μεγάλη χαρά.

00Papapa02

«Είναι τιμητικό να σε επιλέγουν, η Σάμος είναι ένα μικρό νησί, η αλήθεια είναι ότι είναι καλά να ακουγόμαστε. Για να ζητήσεις πλέον κάτι πρέπει να περάσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κ. Μαριάς, τα 4-5 τελευταία χρόνια όσο είναι η θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πάντα ήταν κοντά μας, μας βοηθάει είτε ήταν πρόβλημα οικονομικό, είτε το μεταναστευτικό, μας βοηθούσε, μας έδινε μία λύση. Αυτός είναι και ένας λόγος για τον οποίο ο κ. Μαριάς με αντιπροσωπεύει, σε αυτό που γίνεται και σε αυτό που θέλουμε σα νησιώτες να δείξουμε. Τα πάντα είναι η νησιωτικότητα, είναι ένα ωραίο αλλά και ένα πρόβλημα για την Ελλάδα».

00Papapa03

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του Συλλόγου Εστίασης με τον Υποψήφιο Ευρωβουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο κ. Παπαπαναγιώτου ζήτησε να αναφερθεί στο θέμα του Φ.Π.Α και τη σύνδεσή του με το μεταναστευτικό, όμως η απάντηση που πήρε δεν τον ικανοποίησε καθώς όπως τόνισε κ. Παπαπαναγιώτου τα δύσκολα πρέπει να λύνονται.

Το να μπορέσει κάποιος να μπει στην Ευρωβουλή είναι δύσκολο καθώς απαιτούνται χιλιάδες ψήφοι, αυτό που τόνισε ο κ. Παπαπαναγιώτου, είναι ότι θα είναι το ενδιάμεσο μεταξύ Σάμου και νησιωτών με τον κ. Μαριά.

00Papapa04

Αν και οι Ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές, ο κόσμος έχει άγνοια τι είναι οι Ευρωεκλογές, ποια η δύναμη του Ευρωβουλευτή, οι συσχετισμοί. Ο κ. Μαριάς ανήκει στους Ευρωσκεπτιστές. Γίνεται προσπάθεια για να μπει η Ελλάδα σε μια ειδική σχέση με την Ευρώπη ώστε να μας κοιτάξουν λίγο διαφορετικά, γίνεται αγώνας για το Φ.Π.Α. καθώς υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση στα νησιά. Είναι βασικό για να υπάρξει ανάπτυξη στα νησιά να ξεκινήσει από το φορολογικό και το Φ.Π.Α για να πάρουν ανάσα και να σταθούν όρθια στην κρίση.

Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις της Σάμου, εξαιτίας του μεταναστευτικού έχουν μείωση στις εισπράξεις, τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, πράγμα που όπως είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου είναι θλιβερό. Συμπλήρωσε ότι ήταν μεγάλο λάθος που το Κ.Υ.Τ έγινε μέσα στην πόλη, έχει αλλάξει η καθημερινότητα στο Βαθύ .

00Papapa01

«Εμείς σαν «Ελλάδα ο Άλλος δρόμος» λέμε ότι οι μετανάστες είναι πάρα πολλοί σε όλη την Ελλάδα, ότι θα πρέπει να γίνεται γρηγορότερη καταμέτρηση, απόδοση ασύλου ή επιστροφή στις χώρες τους» .

Οι συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ είναι απαράδεκτες και δεν τιμά την χώρα η κατάσταση, η Ευρώπη όμως είναι μακριά και στην ουσία δεν βιώνει την κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι της Ελλάδας.

00Papapa05

Ένα θέμα που έχει ασχοληθεί ο κ. Μαριάς και αφορά την Ελλάδα, είναι επίσης το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, με πολλές ερωτήσεις από την μεριά του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πρόταση επίσης του κόμματος η ίδρυση ενός Δημόσιου Ταμείου για κόκκινα δάνεια, ενός Ταμείου Σωτηρίας των δανειοληπτών, προκειμένου να μπορέσουν να σώσουν τα σπίτια τους. Το Ταμείο αυτό θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με 4,5 δις ευρώ, από τα 25 δις ευρώ, που περισσεύουν από το τρίτο δανειακό πακέτο.

Ο κ. Παπαπαναγιώτου βρίσκεται στο ενιαίο ψηφοδέλτιο του κ. Μαριά και υπάρχει η δυνατότητα στήριξης σε όλη την Ελλάδα. Οι λόγοι που θεωρεί ότι θα έπρεπε να ψηφιστεί είναι, διότι δεν είναι πολιτικός, είναι γνώστης πολλών πραγμάτων ως ελεύθερος επαγγελματίας, γνωρίζει όλα τα προβλήματα και το κύριο βρίσκεται στο πλευρό του Νότη Μαριά που έχει πάντα ανοιχτές πόρτες καθώς η Ευρώπη και το Ευρωκοινοβούλιο είναι ένα δύσκολο μονοπάτι.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Παπαπαναγιώτου Ιωάννης γεννήθηκε στη Σάμο το 1967 από γονείς προερχόμενους από τη Μικρά Ασία. Τελείωσε το Λύκειο στη Σάμο και από την ηλικία των 18 εργάζονταν στην οικογενειακή επιχείρηση έως 23 ετών, όπου άρχισε την δική του επαγγελματική ενασχόληση με καταστήματα εστίασης. Παντρεύτηκε με την Πανωραία Κιουλάφα έχοντας απόκτηση δύο κορίτσια (τώρα 18 κ 28 ετών). Μιλά δύο γλώσσες Αγγλικά και Γερμανικά.

Σχεδόν τριάντα χρόνια στο επάγγελμά του έχει μάθει τι χρειάζεται η επιχείρηση και τι ο εργαζόμενος. Τι ζητά το νησί της Σάμου και η πόλη του. Από το 2003 έχει κάνει ερωτήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για θέματα Ελλάδας – Τουρκίας έως και σήμερα με το πρόβλημα του μεταναστευτικού. Είναι Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας έως σήμερα με πολλές συναντήσεις με όλα τα κόμματα για θέματα του Συλλόγου και του νησιού της Σάμου.

00CharismaMikro

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »