Γιάννης Παλαιοκαστρίτης: Η κυβέρνηση για τον τόπο είναι καταστροφική και ο Βουλευτής η ταφόπλακα

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πολιτικός μηχανικός κ. Γιάννης Παλαιοκαστρίτης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Σάμου, ο κ. Γιάννης Παλαιοκαστρίτης εξέφρασε απόψεις σχετικά με τον καθορισμό ειδικής οικονομικής ζώνης, κίνητρα με φορολογία 10%, ώστε να μπορούν να γίνονται επενδύσεις, λύση του χωροταξικού θέματος Σάμου και κλείσιμο του ΚΥΤ εντός πόλης, να είναι μόνο για ταυτοποίηση.

Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται μέσα στην κακοκαιρία και το κρύο, με παιδιά και βρέφη, μια εικόνα που έχει καταστρέψει την πόλη, όπως είπε ο κ. Παλαιοκαστρίτης.

«Οφείλει η κυβέρνηση και ο ανύπαρκτος βουλευτής Σάμου, ο οποίος πρέπει να κριθεί ανεπιθύμητος κατά τη γνώμη μου, πρέπει επιτέλους να κάνουν κάτι γιατί το νησί φαίνεται πραγματικά σαν να το έχουν θυσιάσει για κάποιο λόγο. Η καταστροφή είναι τεράστια, ειδικά στην πόλη της Σάμου και η οποία φυσικά θα εξαπλωθεί πολύ σύντομα αν παραμείνει αυτή η κατάσταση σε όλο το νησί».

Θα μπορούσε το νησί να είχε διορθώσει το χωροταξικό και θέματα τουρισμού και να υπάρχει ποιότητα τουρισμού και όχι να αρκούμαστε στα λίγα που μπορεί να αφήνει η Ύπατη Αρμοστεία π.χ. είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παλαιοκαστρίτης.

«Να πέσει η φορολογία στο νησί, από τη στιγμή που έχει τραβήξει τόσα πολλά, από αυτή την κατάσταση και είναι παρατημένο στο έλεος της Κυβέρνησης η οποία ήταν καταστροφική, όπως και ο Βουλευτής, ήταν η ταφόπλακα. Αν θέλουν να κάνουν κάτι, αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε, χαμηλή φορολογία, χαμηλότερο από την κυρίως Ελλάδα, γιατί είμαστε παραμεθόριος, γιατί είμαστε δίπλα από την Τουρκία που είναι σα να έχουμε σφραγισμένα σύνορα ουσιαστικά απέναντι, δεν έχουμε κάποιο γείτονα που να είναι Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχει αυτό το πρόβλημα και πρέπει να δοθούν και λύσεις και κίνητρα».  

O κ. Παλαιοκαστρίτης δεν συμφωνεί απόλυτα με τις κινητοποιήσεις στην πόλη της Σάμου, αλλά όπως είπε είναι μια κίνηση που περνάει στην Ελλάδα, οπότε είναι η μόνη λύση, αλλά δεν είναι αισιόδοξος για την καθολική συμμετοχή του κόσμου. Πρέπει να βρεθεί κάτι που να ενώνει τους κατοίκους της Σάμου, οικονομικό όφελος, να διορθωθεί η κατάσταση ώστε να μην ζουν άνθρωποι σε τέτοιες τραγικές συνθήκες. Όμως και με την αποχώρηση του ΚΥΤ από το νησί τα προβλήματα θα εξακολουθούν να παραμένουν, καθώς δεν έχουν υλοποιηθεί βασικά πράγματα στο νησί, βιολογικός, χωροταξικό, μείωση φορολογίας. Για το χωροταξικό, όπως ανέφερε ο κ. Παλαιοκαστρίτης, έχει γίνει επιτροπή, έχουν γίνει προτάσεις, έχει έρθει μελετητής για το βασικό πλάνο, ενώ είναι πλέον θέμα Δημάρχου να προχωρήσει η κατάσταση.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου σε συνεδρίαση «ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ»

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου σε συνεδρίαση «ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ»

Καλείσθε να συμμετάσχετε στην 16η Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου που θα γίνει την  30  Οκτωβρίου  2020, ημέρα Παρασκευή  με ώρα έναρξης 18:00 

Περισσότερα »
Συνάντηση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου με τον Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Συνάντηση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου με τον Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε, σήμερα, από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, συνάντηση με τον Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας

Περισσότερα »