Γιάννης Μπαλάφας: Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και δεν επηρεάζεται καθόλου η καθημερινότητα των Σαμιωτών από την παρουσία των μεταναστών

Επίσκεψη ελέγχου χαρακτήρισε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας , την τέταρτη κατά σειρά επίσκεψή του στο νησί τους τελευταίους μήνες για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ο κ. Μπαλάφας μιλώντας στους δημοσιογράφους του νησιού δήλωσε ικανοποιημένος από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο επισημαίνοντας ότι έχουν απομακρυνθεί οι σκηνές και ήδη ολοκληρώνονται οι μελέτες για τη δημιουργία του προαναχωρησιακού κέντρου .

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην αναλογία οικονομικών μεταναστών και προσφύγων πολέμου λέγοντας ότι το ποσοστό είναι περίπου 40% με 60% υπέρ αυτών που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Επίσης δήλωσε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και δεν επηρεάζεται καθόλου η καθημερινότητα των Σαμιωτών από την παρουσία των μεταναστών λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος από την Σάμο του μετέφερε ότι το νησί φέτος είναι σε πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με τον τουρισμό και αυτό αποδεικνύεται από τις προκρατήσεις.

Ο κ. Μπαλάφας δήλωσε ότι το υπουργείο έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ενώ ζήτησε από τον Δήμο να βοηθήσει ώστε να δοθούν δωμάτια και σπίτια στους μετανάστες, ώστε σιγά – σιγά ν’ αναλάβουν οι δήμοι ή το κράτος τη διαχείριση των μεταναστών και όχι οι ΜΚΟ που έχουν βοηθήσει αρκετά, αλλά θα πρέπει αυτό ν’ αλλάξει.«Δεν αξιοποιούμε άλλο χώρο. Στριμωχνόμαστε στον υπάρχον. Θα ήταν όμως πολύ καλό πάντα βέβαια με την συναίνεση της τοπικής κοινωνία προς όφελός της, να δοθούν κάποιοι χώροι για την φιλοξενία των μεταναστών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις ο υφυπουργός εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι η χώρα θα καταφέρει να βγει από την ύφεση ενώ χαρακτήρισε τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, συνθήκες ενός ακήρυχτου πολέμου με συνεχή μάχη ενάντια στις δυνάμεις που επιβάλλουν την συνεχιζόμενη λιτότητα.

Βιολέτα Τριπόδη – Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »