Γιάννης Μπαλάφας: Δεν υπάρχει καμία δεδομένη κατάσταση για οτιδήποτε

Τις εγκαταστάσεις του HOT SPOT  επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης (31/01) ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννης Μπαλάφας   προκειμένου να διαπιστώσει από  κοντά τις συνθήκες που επικρατούν εκεί. Ο υφυπουργός  είπε ότι η κατάσταση είναι σχετικά καλή αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν όπως η αντικατάσταση σκηνών και άλλα που όμως όπως  είπε χαρακτηριστικά είναι  προβλήματα που δεν λύνονται εφάπαξ αλλά σταδιακά.

Όσον αφορά στο πάγιο αίτημα των νησιωτών για αποσυμφόριση των νησιών ο κ. Μπαλάφας επανέλαβε αυτό που είχε πει και ο κ. Μουζάλας στην σύσκεψη στο Μαξίμου δηλαδή πως ακόμη και αν αύριο άδειαζε το νησί,  σε λίγες ημέρες οι διακινητές από την γειτονική χώρα  θα είχαν φροντίσει να το ξαναγεμίσουν και για το λόγο αυτό είχε συμφωνηθεί η σταδιακή αποσυμφόρηση.

Για το θέμα της δημιουργίας δεύτερης δομής ο κ. Μπαλάφας είπε πως είναι διεθνής τακτική   όπου υπάρχουν  πρόσφυγες να γίνεται ένας προαναχωρησιακός χώρος για να  παραμένουν οι μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά ώστε  να είναι υπό έλεγχο. Ωστόσο  λόγω της αντίδρασης που υπήρξε από την τοπική κοινωνία  και τους τοπικούς φορείς ο υφυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία δεδομένη κατάσταση για οτιδήποτε .

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος  την Δευτέρα  το βράδυ επικοινώνησε με τον κ. Μπαλάφα  λέγοντάς του ότι οι Σαμιώτες δεν πρόκειται να δεχτούν άλλη δομή στο νησί  κάτι που ξεκαθάρισαν και οι πέντε νησιώτες δήμαρχοι στον πρωθυπουργό.

00balafas01

Εξάλλου η είδηση το βράδυ της Δευτέρας για την επίσκεψη του κ. Μπαλάφα  αναστάτωσε τους κατοίκους κυρίως της περιοχής των Μυτιληνιών καθώς οι πληροφορίες ήθελαν τον υπουργό να επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις  των πρώην σφαγείων για το ενδεχόμενο της μετατροπής  τους σε κλειστή δομή. Περίπου 50 κάτοικοι με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργο Ελευθερόγλου βρέθηκαν στην περιοχή στήνοντας οδοφράγματα  ώστε να μην περάσει ο υπουργός. «Δεν θα επιτρέψουμε  τη δημιουργία άλλης δομής στο νησί» τόνισε ο κ. Ελευθερόγλου και δήλωσε πως αν η κυβέρνηση διαθέτει χρήματα να τα διαθέσει για την επαναλειτουργία των σφαγείων στο νησί.

00balafas02

Ο υφυπουργός  τελικά πληροφορούμενος το γεγονός αλλά και μετά την άρνηση από την πλευρά του δημάρχου να τον δεχτεί , τόνισε ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλει να διαταράξει τον κοινωνικό ιστό και να υπάρξουν τριβές με τις τοπικές κοινωνίες.

Να σημειώσουμε ότι ο υφυπουργός κατά τη διάρκεια της παραμονής  του  στο νησί συνοδευόταν από τα μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, Πέτρο Καλομοίρη και Κώστα Κυριαζή ενώ είχε συναντήσεις με  τους υπευθύνους του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και με τα μέλη της ΝΕ.

Πηγή:www.samiaki.tv

Σημείωση: Οι φωτογραφίες από το χώρο των πρώην σφαγείων είναι της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Φάρος: "Γονείς στο Τιμόνι" - Διαδικτυακό Βιωματικό Εργαστήριο για Γονείς

Φάρος: “Γονείς στο Τιμόνι” – Διαδικτυακό Βιωματικό Εργαστήριο για Γονείς

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος» συνεχίζοντας την υλοποίηση αυτόνομων διαδικτυακών συναντήσεων για γονείς, προσκαλεί τους γονείς -και γενικότερα  όσους ασκούν τον γονεϊκό ρόλο ανηλίκων

Περισσότερα »
Αντισεισμικός έλεγχος και αποκατάσταση των προκληθεισών, από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, βλαβών στα σχολικά κτήρια του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου: ΤΕΡΜΑ οι μαθητές δύο ταχυτήτων και ο εμπαιγμός στο πρόσωπο των παιδιών μας!

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου αναφέρει ότι: Αγαπητά μας μέλη, Μετά από βομβαρδισμό ερωτήσεων που έχουμε

Περισσότερα »