Γιάννης Μπαλάφας: Δεν υπάρχει καμία δεδομένη κατάσταση για οτιδήποτε

Τις εγκαταστάσεις του HOT SPOT  επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης (31/01) ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννης Μπαλάφας   προκειμένου να διαπιστώσει από  κοντά τις συνθήκες που επικρατούν εκεί. Ο υφυπουργός  είπε ότι η κατάσταση είναι σχετικά καλή αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν όπως η αντικατάσταση σκηνών και άλλα που όμως όπως  είπε χαρακτηριστικά είναι  προβλήματα που δεν λύνονται εφάπαξ αλλά σταδιακά.

Όσον αφορά στο πάγιο αίτημα των νησιωτών για αποσυμφόριση των νησιών ο κ. Μπαλάφας επανέλαβε αυτό που είχε πει και ο κ. Μουζάλας στην σύσκεψη στο Μαξίμου δηλαδή πως ακόμη και αν αύριο άδειαζε το νησί,  σε λίγες ημέρες οι διακινητές από την γειτονική χώρα  θα είχαν φροντίσει να το ξαναγεμίσουν και για το λόγο αυτό είχε συμφωνηθεί η σταδιακή αποσυμφόρηση.

Για το θέμα της δημιουργίας δεύτερης δομής ο κ. Μπαλάφας είπε πως είναι διεθνής τακτική   όπου υπάρχουν  πρόσφυγες να γίνεται ένας προαναχωρησιακός χώρος για να  παραμένουν οι μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά ώστε  να είναι υπό έλεγχο. Ωστόσο  λόγω της αντίδρασης που υπήρξε από την τοπική κοινωνία  και τους τοπικούς φορείς ο υφυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία δεδομένη κατάσταση για οτιδήποτε .

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος  την Δευτέρα  το βράδυ επικοινώνησε με τον κ. Μπαλάφα  λέγοντάς του ότι οι Σαμιώτες δεν πρόκειται να δεχτούν άλλη δομή στο νησί  κάτι που ξεκαθάρισαν και οι πέντε νησιώτες δήμαρχοι στον πρωθυπουργό.

00balafas01

Εξάλλου η είδηση το βράδυ της Δευτέρας για την επίσκεψη του κ. Μπαλάφα  αναστάτωσε τους κατοίκους κυρίως της περιοχής των Μυτιληνιών καθώς οι πληροφορίες ήθελαν τον υπουργό να επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις  των πρώην σφαγείων για το ενδεχόμενο της μετατροπής  τους σε κλειστή δομή. Περίπου 50 κάτοικοι με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργο Ελευθερόγλου βρέθηκαν στην περιοχή στήνοντας οδοφράγματα  ώστε να μην περάσει ο υπουργός. «Δεν θα επιτρέψουμε  τη δημιουργία άλλης δομής στο νησί» τόνισε ο κ. Ελευθερόγλου και δήλωσε πως αν η κυβέρνηση διαθέτει χρήματα να τα διαθέσει για την επαναλειτουργία των σφαγείων στο νησί.

00balafas02

Ο υφυπουργός  τελικά πληροφορούμενος το γεγονός αλλά και μετά την άρνηση από την πλευρά του δημάρχου να τον δεχτεί , τόνισε ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλει να διαταράξει τον κοινωνικό ιστό και να υπάρξουν τριβές με τις τοπικές κοινωνίες.

Να σημειώσουμε ότι ο υφυπουργός κατά τη διάρκεια της παραμονής  του  στο νησί συνοδευόταν από τα μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, Πέτρο Καλομοίρη και Κώστα Κυριαζή ενώ είχε συναντήσεις με  τους υπευθύνους του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και με τα μέλη της ΝΕ.

Πηγή:www.samiaki.tv

Σημείωση: Οι φωτογραφίες από το χώρο των πρώην σφαγείων είναι της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Παλαιού Καρλοβασίου Σάμου

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Παλαιού Καρλοβασίου Σάμου

Μέσα σέ κλίμα ἰδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκε τήν Κυριακή 28η Φεβρουαρίου 2021 ὑπό τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου καί Ἰκαρίας κ.κ. Εὐσεβίου, ἡ εἰς Πρεσβύτερον χειροτονία τοῦ

Περισσότερα »