Γιάννης Αρχοντούλης: Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα, κανένα σχέδιο στο θέμα της πανδημίας. Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα μία άμεση λύση

Γιάννης Αρχοντούλης: Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα, κανένα σχέδιο στο θέμα της πανδημίας. Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα μία άμεση λύση

Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Νηπιαγωγών και Δασκάλων Σάμου, κ. Γιάννης Αρχοντούλης.

Κλείδωσε πλέον η ημερομηνία έναρξης των σχολείων για 14 Σεπτεμβρίου, με πολλά μέτρα ασφαλείας κατά του Covid-19.

«Είμαστε απογοητευμένοι για άλλη μια φορά, θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα, κανένα σχέδιο και στο θέμα της πανδημίας αλλά και στο θέμα της οργάνωσης των σχολικών μονάδων. Φυσικά είχαμε στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικούς αρκετά νωρίτερα από άλλες χρονιές, αυτό είναι ένα θετικό βήμα, αλλά από εκεί και πέρα η ανακοίνωση η οποία είναι παρόμοια με την ανακοίνωση της 24ης Αυγούστου, ουσιαστικά μας αφήνει εκτεθειμένους, εκτεθειμένα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και γενικά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, παρά τα λύνει.

Μιλάω για το θέμα του Covid-19 και την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει η χρήση μάσκας στους μαθητές σαν να είναι ένα μοναδικό μέσο ατομικής προστασίας και μετά τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην διάθεση και την ευχέρεια του κάθε εκπαιδευτικού. Φυσικά και διαφωνούμε με την χρήση μάσκας σε 25αρια τμήματα και συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρχει πρόληψη όσο αφορά την πανδημία και στους μαθητές και στον εκπαιδευτικό.

Από εκεί και πέρα δεν είναι η μόνη λύση είναι να φοράει μάσκα ο μαθητής, όταν τα τιμήματα είναι μεγάλα ή όταν στο ολοήμερο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου (διδακτική ώρα χαλάρωσης-ύπνου εντός της αίθουσας) προφανώς δεν θα την φορούν οι μαθητές ή αντίστοιχα στο ολοήμερο πρόγραμμα του δημοτικού όπου οι μαθητές αναμιγνύονται από διαφορετικά πρωινά τμήματα. Είναι πάγιο αίτημα του κλάδου μας να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη, όπως σε κάθε φυσιολογική χώρα».

Ακόμα ο κ. Γιάννης Αρχοντούλης τόνισε: «Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει άμεσα να λάβει κάθε μέτρο για την ασφαλή επιστροφή στις τάξεις. Μέτρα πρόληψης και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα (1/15). Επαναφορά του δασκάλου ολοήμερου       Έγκαιρη πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας και βοηθητικό προσωπικό, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ολοήμερου προγράμματος και της σίτισης.

Λέγοντας αλήθειες θα πρέπει να πούμε και να γνωρίζουμε ότι, η υγειονομική διαδικασία δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από την εκπαιδευτική».

Δημιουργούνται πολλαπλά προβλήματα και στους εκπαιδευτικούς με την χρήση μάσκας, καθώς πολλοί αλλάζουν τμήματα, ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, αλλά είναι και αναπόφευκτη η συνάντηση των τμημάτων σε μαθήματα και δραστηριότητες. Παραμένει γεγονός ότι θα υπάρχει πρόβλημα αν προκύψουν αρνήσεις χρήσης μάσκας από μαθητές και γονείς, για το πώς θα αντιδράσουν οι εκπαιδευτικοί.

«Ταλαιπωρούμαστε τόσο καιρό από έναν άνθρωπο (κα Κεραμέως) ο οποίος δεν έχει ούτε όραμα, ούτε γνώση και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα».  

00Kalatzi01

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου στη νότια πλευρά

Συνελήφθησαν (3) ανήλικοι αλλοδαποί στη Σάμο, για το αδίκημα του εμπρησμού σε εγκαταστάσεις του ΚΥΤ

Συνελήφθησαν την Κυριακή (20/09) στη Σάμο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρείς (3) ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική

Περισσότερα »