Γιάννης Αρχοντούλης: «Θα ήθελα να είναι σήμερα εδώ μαζί μας και ο Βουλευτής, για να δείξει ότι και αυτός αντιδρά, όπως και άλλοι»

Γιάννης Αρχοντούλης: «Θα ήθελα να είναι σήμερα εδώ μαζί μας και ο Βουλευτής, για να δείξει ότι και αυτός αντιδρά, όπως και άλλοι»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Ανατολικής Σάμου και πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, κ. Γιάννης Αρχοντούλης.

Ο κ. Αρχοντούλης έδωσε το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη(13/02) από κατοίκους και φορείς των νησιών του Αιγαίου που μαστίζονται από το θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

«Φτάσαμε μέχρι την Βουλή, εκεί είπαμε κάποια συνθήματα, έγιναν κάποιες δηλώσεις, υπήρχαν 2 διμοιρίες ΜΑΤ μπροστά από την Βουλή. Ουσιαστικά κάναμε μια πορεία γύρω στα 250 μέτρα. Πιστεύω ότι είχε κόσμο, περίπου στα 800 άτομα. Στην αρχή ήμασταν έξω από το υπουργείο εσωτερικών, κάποια στιγμή ήρθαν και κάποιοι πρώην βουλευτές από την «Χρυσή Αυγή». Μέσα σε δέκα λεπτά τους διώξαμε, γιατί το να πας να καπηλευτείς μία συγκέντρωση νησιωτών από όποιο κόμμα και αν είσαι, ειδικά από το συγκεκριμένο, θεωρώ ότι δεν ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει αυτή την στιγμή» .

«Ξέρουμε ότι είναι ταλαιπωρία για τον κόσμο (για το κλείσιμο του δρόμου), αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αναδείξουμε τα προβλήματα. Στείλαμε τα μηνύματα που έπρεπε σε όλους. Τώρα αυτοί που είναι να πάρουν τις αποφάσεις δεν ξέρω αν ιδρώνει το αυτί τους από αυτό που έγινε σήμερα, αλλά θεωρώ ότι είμαστε σε ένα κομβικό σημείο και πρέπει να δοθούν λύσεις».

Η απόφαση για την επίταξη αποτελεί «κομβικό» σημείο και όπως είπε ο κ. Αρχοντούλης «είναι ή τώρα ή ποτέ». Έχει όμως δημιουργηθεί και το πρόβλημα μη συνεννόησης των θεσμικών φορέων.

«Άλλα έλεγε ο Περιφερειάρχης, άλλα ο δικός μας ο Δήμαρχος, τελικά η πρώτη κινητοποίηση ήταν να γίνει 31 Ιανουαρίου, ο Περιφερειάρχης είπε για μέσα Ιανουαρίου και τελικά ήρθαμε σήμερα, καθημερινή, πληρώσαμε 250€ γιατί δεν είχε καράβι για να έρθουμε για την κινητοποίηση, απαγορευτικό για πολύ κόσμο που θα ήθελε να συμμετέχει».

Για τις αποζημιώσεις όσων πλήγηκαν από το μεταναστευτικό θετικό, όχι όμως να μην είναι ανταποδοτικό. Για τον βουλευτή Σάμου, «θα ήθελα να είναι σήμερα εδώ μαζί μας, για να δείξει ότι και αυτός αντιδρά, όπως και άλλοι».   

00VKDGROUP 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, την 14-09-2020 στις περιφερειακές ενότητες Χίου και Σάμου, αλλά και τη Λήμνο και σήμερα (21-09-2020) στη Λέσβο,

Περισσότερα »
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Ν. Μηταράκης: «Μειώσαμε δραστικά τις ροές, υλοποιούμε ουσιαστική αποσυμφόρηση και στα νησιά και στην ενδοχώρα. Δίνουμε έμφαση στις απελάσεις, κλείνουμε δομές αντί να δημιουργούμε νέες»

“Oι υπαίτιοι του εμπρησμού στη Μόρια θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη, θα εκτίσουν τις ποινές τους και θα απελαθούν” Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς

Περισσότερα »