Γιάννης Αρχοντούλης: Καταγγείλαμε και καταδικάσαμε την αγωγή κατά της δασκάλας και προσπαθούμε να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει μια κανονικότητα στην εκπαίδευση

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Γιάννης Αρχοντούλης, πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.

Ο κ. Αρχοντούλης μίλησε για την ένταξη των ΔΥΕΠ στα σχολεία αλλά και για τα διάφορα που γράφονται σε ΜΜΕ και αφορούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει με το μεταναστευτικό καθώς και για την αγωγή κατά της δασκάλας του Δημoτικού Σχολείου Βαθέος.

«Ως εκπαιδευτικοί και ως σύλλογος, συμφωνήσαμε και υπερασπιζόμαστε και δεχόμαστε την εκπαίδευση όλων των παιδιών, αλλά την ίδια στιγμή καταλαβαίνουμε το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νησί και ιδιαίτερα στην πόλη της Σάμου όσον αφορά το μεταναστευτικό που ως ζήτημα έχει γίνει ένα τεράστιο πρόβλημα και έχει αλλάξει το ρυθμό και την κανονικότητα όλων των κατοίκων.

Και εννοείται ότι συμφωνώ προσωπικά ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση, από όλους όσους γράφουν στο διαδίκτυο σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί το μεταναστευτικό και στους πολίτες και στο ρυθμό της πόλης και των φιλοξενουμένων και των τουριστών και όλου το κόσμου γενικότερα. Αυτό για να το βιώσει κάποιος πρέπει να έρθει στο νησί να κάτσει να δει, από την μια είναι ένας παράδεισος και από την άλλη ότι έχει αλλάξει όλο το νησί. Το θέμα με τους γονείς είναι ένα κακό τελείωμα σε μια κακή χρονιά.

Μπήκαμε στην διαδικασία να δούμε τι είναι αρνητικό και τι θετικό. Πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά έξω από όλο το πρόβλημα και να τους δώσουμε μια αγκαλιά».

Μικρό το ποσοστό που μπήκε στις τάξεις συγκριτικά με τα παιδιά που υπάρχουν στο ΚΥΤ, ενώ όπως τόνισε ο κ. Αρχοντούλης:

«Καταγγείλαμε και καταδικάσαμε την αγωγή κατά της δασκάλας και προσπαθούμε να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει μια κανονικότητα στην εκπαίδευση».

Ο σύλλογος διδασκόντων Σχολείου Βαθέος στηρίζει την δασκάλα, ενώ οι γονείς φαίνονται ανυποχώρητοι και υποστηρίζουν πως η δασκάλα χρησιμοποίησε συγκεκριμένες φράσεις που τους προσβάλλουν.

«Γινόμαστε ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα και πρέπει να γίνει μια ανάκληση ή μια ματαίωση και να κάτσουμε κάτω να βρούμε λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα όσον αφορά την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και μετά σε άλλο πλαίσιο μήπως και βρούμε λύση στο μεταναστευτικό».

Γίνονται προσπάθειες νέων συζητήσεων γιατί δεν βγήκε κάτι από την πρώτη συνάντηση με τους γονείς. Η τροπή που πήρε το θέμα «δεν είναι η πρέπουσα και για το νησί και για τους ανθρώπους του νησιού και για εκείνους γιατί χαρακτηρίζονται».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου κατηγορεί το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου για μη στήριξη και κινητοποιήσεις, πράγμα που όπως τόνισε ο κ. Αρχοντούλης δεν ισχύει αλλά εκείνοι (ως σύλλογος) προτιμούν τον άμεσο διάλογο ώστε να δίνονται άμεσες λύσεις με πράξεις.

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »