Γιάννης Αρχοντούλης: Είναι λάθος ο δρόμος που ακολουθούν οι κυβερνήσεις στην εκπαίδευση

Γιάννης Αρχοντούλης: Είναι λάθος ο δρόμος που ακολουθούν οι κυβερνήσεις στην εκπαίδευση

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Νηπιαγωγών και Δασκάλων Σάμου, κ. Γιάννης Αρχοντούλης.

Καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου για την   απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζουν, τροπολογία που έφερε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εντελώς αιφνιδιαστικά  σε ψήφιση, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, την Παρασκευή 8/5/20 και  αφορά στη μετάδοση μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο μέσα στις σχολικές τάξεις, δεν θα περάσει.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη καταλύεται κάθε έννοια δημοκρατίας, ιδιωτικότητας, προστασίας προσωπικών δεδομένων και παιδαγωγικών αρχών, αλλοιώνεται  η  εκπαιδευτική διαδικασία, διαταράσσεται  η  παιδαγωγική σχέση εκπαιδευτικών-μαθητών, περιορίζεται  η   παιδαγωγική  και  διδακτική ελευθερία. Η διδασκαλία είναι μια ζωντανή συμμετοχική διαδικασία και όχι ακαδημαϊκή διάλεξη.

«Έφερε μια τροπολογία η Υπουργός Παιδείας, η οποία είναι επιεικώς απαράδεκτη, υπάρχει μια διάταξη με τον οποία καταλύεται η δημοκρατία, η ιδιωτικότητα, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι παιδαγωγικές αρχές, η εκπαιδευτική διαδικασία, το μάθημα μέσα στην τάξη, η σχέση μας με τους μαθητές μας, δεν ξέρω πόσα καταλύονται με τις κάμερες στις τάξεις.

Εδώ και 3 μήνες υποστηρίζουμε όλοι, οι εκπαιδευτικοί έχουμε βάλει πλάτη για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και ξαφνικά η κα. Κεραμέως, εννοείται ότι δεν πρόκειται να ανοίξει τα δημοτικά, προσπαθεί να βάλει πράγματα μέσα που δεν έχουν καμία σχέση με την παιδεία, ούτε με την εκπαίδευση ».  

Σε περίπτωση που μπουν κάμερες σε σχολεία, όπως τόνισε ο κ. Αρχοντούλης, η μήνυση είναι το λιγότερο που θα γίνει από γονείς, καθώς κανείς γονιός δεν θα αφήσει να φαίνεται πως αντιδρά το κάθε παιδί μέσα στην τάξη. Οι αλλαγές που συμβαίνουν στην παιδεία είναι συνεχείς και η εκάστοτε κυβέρνηση αλλάζει τα δεδομένα. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση και συσπειρώθηκε όλος ο κλάδος των εκπαιδευτικών γιατί είναι λάθος ο δρόμος που ακολουθούν οι κυβερνήσεις στην εκπαίδευση.

Από την στιγμή που ενδέχεται να ανοίξουν και τα δημοτικά μέχρι 1 Ιουνίου αναμένεται όλοι οι δάσκαλοι να είναι στο νησί μέχρι 15 Μαΐου, αλλά όπως τόνισε ο κ. Αρχοντούλης, δεν πιστεύει πως οι γονείς θα τα πάνε στο σχολείο μετά από 3 μήνες καραντίνα και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μόλις για 20 ημέρες.

00CharismaMikro

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »