Γιάννης Αρχοντούλης: «Είμαστε σε άμεση καθημερινή επικοινωνία όλοι οι εκπαιδευτικοί, με τις τάξεις μας, τους μαθητές και τους γονείς»

Γιάννης Αρχοντούλης: «Είμαστε σε άμεση καθημερινή επικοινωνία όλοι οι εκπαιδευτικοί, με τις τάξεις μας, τους μαθητές και τους γονείς»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Νηπιαγωγών και Δασκάλων Σάμου, κ. Γιάννης Αρχοντούλης.

Ένα πρωτοφανές γεγονός καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δάσκαλοι με την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, αυτό της διδασκαλίας εξ αποστάσεως μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε η αναστολή των σχολικών μονάδων, είμαστε σε άμεση καθημερινή επικοινωνία όλοι οι εκπαιδευτικοί, με τις τάξεις μας, τους μαθητές και τους γονείς. Θεωρώ ότι μετά από αυτό το χρονικό διάστημα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, γιατί στην αρχή ήταν πρωτόγνωρες συνθήκες και για εμάς τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για τους γονείς.

Ειδικά για τις μικρές τάξεις, την πρώτη δημοτικού, δευτέρα και τρίτη που δεν έχουν καμιά σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την πλατφόρμα. Αναγκάστηκαν δηλαδή μαθητές και γονείς να μπουν σε συνθήκες εντελώς άγνωστες και εννοείται πως αυτό ισχύει και σε πολλούς εκπαιδευτικούς από εμάς, που μπορεί να γνωρίζουν την τεχνολογία και τους υπολογιστές, αλλά το να κάνεις μάθημα διαδικτυακά σε παιδιά δημοτικού έχει πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας».  

Τεχνικές δυσκολίες υπάρχουν καθώς δεν υπάρχει πάντα η ευχέρεια να έχει το κάθε παιδί τον δικό του υπολογιστή «το ζητούμενο είναι να μην αποκλειστεί κανένα παιδί από την διαδικασία. Το υπουργείο έχει δώσει μια οδηγία για 4 ώρες, 12-4μ.μ. καθημερινά όσον αφορά την σύγχρονη διδασκαλία. Είναι σε πραγματικό χρόνο εμείς και οι μαθητές μέσα στην τάξη μας και η σύγχρονη διδασκαλία που ήταν η αρχική οδηγία του υπουργείου το οποίο είναι η απλούστατη μορφή να σταλούν κάποιες εργασίες στο email του γονιού, να τις γράψει ο μαθητής και να σταλούν, που ελάχιστοι το κάνουν».

Σε όλη την χώρα έχουν δημιουργηθεί 114.00 τάξεις, ενώ υπάρχει ευελιξία για την ώρα που θα γίνει το μάθημα, βέβαια, όπως τόνισε ο κ. Αρχοντούλης δεν αντικαθιστά το κανονικό μάθημα και θεωρείται επικουρική καθώς γίνονται επαναλήψεις.

«Θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα και προσπάθεια ο καθένας από την μεριά του είτε στην δουλειά του, είτε σαν οντότητες στην κοινωνία μας και δικαιωνόμαστε και σα νησί να επανέλθουμε γρήγορα στην κανονικότητα».  

Για τα σχολεία, όλα τα σενάρια βρίσκονται υπό συζήτηση καθώς όλα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας. Όμως και από γονείς έχει εκφραστεί ο φόβος για το τι θα γίνει όταν θα ανοίξουν τα σχολεία.

Zarbanis340X230

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα