Για όλους και για όλα μίλησε (με έντονο ύφος) ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου κ. Λάζαρος Θεόφιλος (ηχητικό)

Κοινή απόφαση των Δ.Σ. των φορέων υγείας με αφορμή τη σύσκεψη φορέων που κάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Λάζαρος Θεόφιλος.

Τις τελευταίες ημέρες το Νοσοκομείο Σάμου βάλλεται από καταγγελίες για συμμετοχή προσωπικού σε περιπτώσεις δωροδοκίας και πλαστά πιστοποιητικά σε πρόσφυγες-μετανάστες.

Κυκλοφορούσαν πλαστές ή ψευδείς γνωματεύσεις και πιστοποιητικά, η διαφορά τους είναι ότι στην πλαστή έχει γίνει αναπαραγωγή, έχει αλλάξει το όνομα, ενώ το ψευδές αφορά σε γνήσια γνωμάτευση αλλά η πάθηση που αναγράφεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Και κατά κανόνα συνέβαινε να κυκλοφορεί γνωμάτευση χωρίς ανταπόκριση σε πάθηση.

Μέσα σ΄ έναν εργασιακό χώρο είναι λογικό πως η ’’καλή τη πίστη’’ και το ’’μεταξύ συναδέλφων’’ μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιες καταστάσεις, με αποτέλεσμα και τον κοινωνικό διασυρμό.

«Η δικαιοσύνη όμως κρίνει τα γεγονότα, την πρόθεση καθώς βασική αρχή για να αποδοθεί ένα ποινικό αδίκημα είναι η πρόθεση, αν δεν έχεις δόλο, γι’ αυτό τα κατηγοριοποιεί ο νόμος».

Πριν δυόμιση μήνες παρατηρήθηκε μία περίεργη κινητικότητα για ιατρικές γνωματεύσεις που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, οπότε έγινε μηνυτήρια αναφορά και επιλήφθηκε η εισαγγελία και το εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας.

Σε σύνολο όπως ανέφερε ο κ. Θεόφιλος, οι γνωματεύσεις οι ψευδείς ή πλαστές, είναι περίπου δώδεκα, σύμφωνα με πρωτογενείς πηγές του.

Για το θέμα της παιδιάτρου, η κ. Λάμπρου επιστρέφει τη Δευτέρα 22/07, ενώ το Υπουργείο ζήτησε η διοίκηση του Νοσοκομείου να υποβάλλει αίτημα για δίμηνη σύμβαση με δελτίο παροχής υπηρεσιών ιδιώτη γιατρού. Το θέμα αυτό είχε τεθεί και άλλη στιγμή, όμως η απάντηση που είχε πάρει ο κ. Θεόφιλος ήταν «όταν έχετε γιατρό του δημοσίου στα 30χλμ γιατί δεν τον φέρνετε;»

00NosokomeioSamou01

Έχουν γίνει προσπάθειες από την διοίκηση του νοσοκομείου εγγράφως και προφορικώς σε διευθύνσεις άλλων νοσοκομείων για την παροχή παιδιάτρου, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. Παράλληλα έχουν γίνει κινήσεις και για την εύρεση παιδιάτρου σε σώματα ασφαλείας, ΜΚΟ, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Όπως τόνισε ο κ. Θεόφιλος, οι αποφάσεις πρέπει να επιβάλλονται «το δημόσιο έχει κανόνες και πρέπει να επιβάλλονται οι αποφάσεις των ανωτέρων στους κατωτέρους » για το θέμα της μετακίνησης του παιδιάτρου από το Κ.Υ. Καρλοβάσου και την άδεια που πήρε.

«Που ακούστηκε αυτό δημόσιοι λειτουργοί να κάνουν αυτό που γουστάρουνε, ο δημόσιος λειτουργός είναι για να υπηρετεί τον λαό και την κοινωνία εκεί που τον στέλνει η διοίκηση η εκάστοτε, γιατί αυτή ξέρει τις ανάγκες… Αγανακτώ γιατί 8 μήνες εμπαίζομαι και εμπαίζεται η κοινωνία της Σάμου».

Οι προσπάθειες της διοίκησης τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλες για την αναβάθμιση του νοσοκομείου και του προσωπικού, ενώ αναμένονται και νέες ειδικότητες.  

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κοτρίδης νέος Περιφερειακός Διοικητής Ν. Αιγαίου της Πυροσβεστικής. Αποστρατεύθηκε ο Πύραρχος Απόστολος Νταχμίρης

Ο Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κοτρίδης νέος Περιφερειακός Διοικητής Ν. Αιγαίου της Πυροσβεστικής. Αποστρατεύθηκε ο Πύραρχος Απόστολος Νταχμίρης

Νέος Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει Αρχιπύραχος Παναγιώτης Κοτρίδης, μετά την αποχώρηση του Αρχιπύραχου Βασίλη Κοκμοτού. Ο κ. Κοτρίδης προήχθη πρόσφατα στο βαθμό

Περισσότερα »
Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με ευχές και παιχνίδια και τα έστειλε στα παιδιά του Δήμου Δυτ. Σάμου

Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με ευχές και παιχνίδια και τα έστειλε στα παιδιά του Δήμου Δυτ. Σάμου

Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με συναισθήματα, συγκινητικές ευχές και πολλά παιχνίδια και στέλνοντάς τα με το τρένο της αγάπης, κατάφερε να ενθουσιάσει

Περισσότερα »