Για ανεπάρκεια κατηγόρησε την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου ο υποψήφιος Κώστας Μουτζούρης

Δριμεία κρητική άσκησε στην Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης με αφορμή δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Περιφέρεια βρίσκεται στην 3η τελευταία θέση όσον αφορά την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο», Κώστας Μουτζούρης  σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Τη στιγμή που η κα. Χριστιάνα Καλογήρου περιφέρεται από νησί σε νησί, προσπαθώντας απεγνωσμένα να πείσει τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου ότι θα κάνει όσα δεν έκανε 5 χρόνια, τα στοιχεία για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ ανά Περιφέρεια στην Ελλάδα, έρχονται να επιβεβαιώσουν την αίσθηση εγκατάλειψης και στασιμότητας που έχουν οι νησιωτικές μας κοινωνίες. Με βάση τα στοιχεία δημοσιεύματος του site Aftodioikisi.gr η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται 3 μόλις θέσεις από το τέλος, στο σύνολο των 13 Περιφερειών της χώρας με ποσοστό απορροφητικότητας μόλις 19,89%, πάνω δηλαδή από τη Θεσσαλία με 18,40% και τη Δυτική Μακεδονία με 16,87%.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων που βλέπουν το φως 5 ακριβώς χρόνια από την έναρξη του προγράμματος και μόλις 2 πριν από την ολοκλήρωσή του επιβεβαιώνουν ότι το αφήγημα της Χριστιάνας Καλογήρου καταρρέει, αλλά δυστυχώς σε βάρος των πολιτών του Βορείου Αιγαίου.

Κάθε απόπειρα αντιπολίτευσης επάνω στα κουφάρια ενός χαμένου ΕΣΠΑ είναι περιττή. Η απάντηση θα έρθει από τους πολίτες και δυστυχώς θα είναι τόσο ηχηρή όσο και η ανεπάρκειά της.

Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τον ισχυρό παραγωγικό πρωτογενή τομέα, το ασύγκριτο πολιτιστικό υπόβαθρο και τις τουριστικές τους δυνατότητες, οφείλουν και πρέπει να αξιοποιήσουν όλα τα εργαλεία και τις χρηματοδοτήσεις από τα κοινοτικά κονδύλια. Η στοχευμένη απορροφητικότητα κονδυλίων, οι πολιτικές ενίσχυσης της παραγωγικότητας, η τόνωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων και η εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης που θα αντιμετωπίζει τις ανάγκες του κάθε νησιού ξεχωριστά, αποτελούν για το «Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο», μονόδρομο για την έξοδο από το τέλμα που φέρει την υπογραφή της κας Καλογήρου», τόνισε ο κ. Μουτζούρης.

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »