Για 5η συνεχόμενη χρονιά η «Λευκή Νύχτα» στη Σάμο. Να είμαστε εκεί…

Σύλληψη 58χρονου, για διάπραξη κλοπής

Ξεκίνησε δειλά την εμφάνισή της στη Σάμο το 2014. Τότε ελάχιστοι γνώριζαν τι είναι η «Λευκή Νύχτα». Νυχτερινή βόλτα στην αγορά, ψώνια υπό τους ήχους δυνατής μουσικής και γενναίες προσφορές από τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εστίασης και Ψυχαγωγίας που διάφορα μουσικά σχήματα έδωσαν άλλο τόνο στα καταστήματά τους.

«Λευκή Νύχτα» που διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. «Λευκή Νύχτα» που ομολογουμένως έχει γίνει θεσμός και στη Σάμο, παρά τις όποιες δυσκολίες που συνήθως ξεπερνιούνται και το αποτέλεσμα είναι πάντα θετικό.

Το 2014 με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη «Λευκή νύχτα» που διοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου και το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας. Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσε τους εμπορικούς δρόμους, την παραλιακή λεωφόρο διασκεδάζοντας με διάφορα συγκροτήματα που το καθένα έπαιζε διαφορετικό είδος μουσικής.

Κάθε εμπορική γειτονιά είχε διοργανώσει κάτι διαφορετικό. Αυτό που έρεε άφθονο ήταν το Σαμιώτικο κρασί, όπως και οι λουκουμάδες και οι τηγανίτες ενώ στην πλατεία Πυθαγόρα στήθηκε καζάνι με την πατροπαράδοτη «γιορτή», το τοπικό έδεσμα που μοιράζεται εν αφθονία στα πανηγύρια.

Υπήρξαν επίσης εκθέσεις με παραδοσιακά Σαμιώτικα προϊόντα ώστε να τα γνωρίσουν και οι ξένοι κυρίως από το κρουαζιερόπλοιο που υπήρχε τότε στο λιμάνι.

00WhiteNight02

Αυτό που δήλωσαν οι διοργανωτές τότε ήταν ότι ο στόχος της εκδήλωσης, που δεν ήταν άλλος από το να γεμίσει ξανά η πόλη της Σάμου με κόσμο όπως ήταν πριν την δεκαετία του ’90, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αποτελεί την αρχή για να ακολουθήσουν πολλές ακόμη και καλύτερες εκδηλώσεις.

Κι έτσι φθάσαμε στο 2018. Για φέτος η «Λευκή Νύχτα» είχε προγραμματισθεί να γίνει στις 28 Ιουλίου 2018. Αλλά λόγω των γνωστών τραγικών καταστάσεων με τις πυρκαγιές στην Αττική, η εκδήλωση αναβλήθηκε για το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018. Συνεργασία Δήμου Σάμου, του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου και του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου.

Από νωρίς το βράδυ και μέχρι το πρωί, τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά, με τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες να μπορούν να συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο τις αγορές τους με τον περίπατό τους στους ζωντανούς, φωτισμένους και από τις βιτρίνες, δρόμους της Σάμου.

00WhiteNight03

Ζωντανή Μουσική, επιλογές μουσικής από dj’s, χορός, παιχνίδια και πολλές ακόμη εκδηλώσεις, θα πλαισιώσουν και θα εμπλουτίσουν αυτή την ξεχωριστή βραδιά που θα περιλαμβάνει και σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές από πλευράς των καταστημάτων. Μεγάλη συμμετοχή θα έχουν πολιτιστικοί σύλλογοι και τοπικοί παραγωγοί.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σάμου θα βρίσκεται στην Πλατεία Πυθαγόρα (έναντι Εθνικής Τράπεζας) με σκοπό να συγκεντρώσει τρόφιμα για τους άπορους συμπολίτες μας, μόνιμους κατοίκους  του Δήμου και να ενημερώσει το κοινό για τους τρόπους ενίσχυσης όσων έχουν πληγεί από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Θα διανεμηθεί, δε, από τα αρμόδια τμήματα του Δήμου, υλικό για την ανακύκλωση και θα υπάρξει ενημέρωση για την μέχρι τώρα υλοποίησή της.

00WhiteNight04

Το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σάμου θα ενημερώνει το κοινό για το πώς μπορεί να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών και εθελοντής αιμοδότης.

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών η Δημοτική Συγκοινωνία θα εκτελεί ειδικά δρομολόγια από τις 20:00 μέχρι τη 01:00 από τις εξής στάσεις: Άνω Βαθύ, Ποταμάκι, Νεάπολη, Μαλαγάρι, ΚΤΕΛ.

Τα αυτοκίνητα μπορούν να χρησιμοποιούν ως χώρο στάθμευσης το λιμάνι Μαλαγαρίου και να μετακινούνται ως την πόλη με την Δημοτική Συγκοινωνία.

Οι “Λευκές Νύχτες” γεννήθηκαν ως ιδέα στην Αγία Πετρούπολη, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες ο ήλιος δύει πολύ αργά, και με το αχνό λυκαυγές να κυριαρχεί.

Σύντομα επεκτάθηκαν ως θεσμός σε εκατοντάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη – εδώ και μερικά χρόνια και σε πολλές ελληνικές, μεταξύ τους και αυτή της Σάμου.

00WhiteNight05

Οι “Λευκές Νύχτες” δίνουν τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να δουν και να βιώσουν τις αστικές περιοχές με τρόπο διαφορετικό από τον συνηθισμένο, φωτισμένες και σε εγρήγορση, κύτταρα όχι μόνο ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αλλά και συνολικής λειτουργίας της πόλης σε βραδινές ώρες.

Πολλές εκπλήξεις έχουν υποσχεθεί οι διοργανωτές, πολλά μουσικά σχήματα σε καταστήματα, σίγουρα κάποιο απ’ όλα ταιριάζει στα γούστα μας.

Είναι στο χέρι μας να στηρίξουμε την 5η «Λευκή Νύχτα» και να κερδίσουμε ξανά την πόλη μας.

Αλέξης Κομνηνός (Οι φωτογραφίες από τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια)…

00WhiteNight

00Charisma01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα