Γενική αποχή από τα μαθήματα την Τετάρτη (20/03) αποφάσισαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων. Συνέχιση κινητοποιήσεων

Πρόγραμμα 5ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2018 για το Δήμο Σάμου

Έπειτα από τις ανακοινώσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σε διάφορα σχολεία της Σάμου, με κύριο αντικείμενο τη λειτουργία των ΔΥΕΠ και το γενικό συντονισμό συνέχισης της διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκαν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις όπου πάρθηκαν αποφάσεις.

Συγκεκριμένα αποχή αποφάσισαν από τα μαθήματα την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των εξής σχολείων:

2ου – 3ου –Δημοτικού σχολείου Βαθέος, πλήν του 1ου Δημοτικού σχολείου πόλεως Σάμου, που αποφάσισε να μην συμμετέχει.

Στην αποχή συμμετέχουν επίσης το 1ο Γυμνάσιο Σάμου (σε 42 γονείς, είχαμε 35 ΝΑΙ και 7 ΟΧΙ, ενώ το 2ο Γυμνάσιο πόλεως Σάμου δεν έχει ορίσει κάποια έκτακτη γενική συνέλευση.

Επίσης συμμετέχουν στην αποχή τα Δημοτικά σχολεία Παλαιοκάστρου, Μυτιληνιών, Χώρας.

00Sxoleio01

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών Πόλεως Σάμου, αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει συμβολικά στην κινητοποίηση της Τετάρτης 20/03/19.

«Στηρίζουμε και τασσόμαστε υπέρ των αιτημάτων που έχουμε υπογράψει στο κοινό ψήφισμα της 25/02/19. Μέλημά μας είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των προσφύγων και ιδίως των παιδιών ώστε να μην ζει κανένα από αυτά σε σκηνές. Συγχρόνως επιδιώκουμε την εκπαίδευση όλων των προσφυγόπουλων και όχι μόνο των 23 παιδιών από τα 1500 του ΚΥΤ, σε εκπαιδευτική δομή όπως αυτής της Κω».

Όπως έγινε γνωστό την ίδια μέρα (Τετάρτη 20/03) οι σύλλογοι θα επισκεφτούν εκ νέου την Διεύθυνση Α΄βαθμιας Εκπαίδευσης Σάμου για να θέσουν το πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή (22/03) θα υπάρξει συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των Συλλόγων για να παρθούν εκ΄ νέου αποφάσεις. Η συνεδρίαση θα γίνει πιθανόν στο αμφιθέατρο της ΠΕ Σάμου.

Μια μέρα πριν, δηλαδή την Πέμπτη (21/03), το συντονιστικό των Συλλόγων θα βρεθεί στις 6 το απόγευμα στο εκκλησιαστικό κέντρο της Μητρόπολης, όπου θα έχει συνάντηση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας και άλλους φορείς.

Η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου πόλεως Σάμου:

Μετά από Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Σάμου, αποφασίστηκε κατόπιν ψηφοφορίας να προχωρήσουμε σε συμβολική αποχή των μαθητών του σχολείου μας την Τετάρτη 20/03/2019 και παράσταση την ίδια μέρα το πρωί στις 10:00 στην Άβαθμια. Στη μυστική ψηφοφορία σε σύνολο 46 παρόντων γονέων τα αποτελέσματα είχαν ως εξής : 33 Ναι, 12 Όχι και Λευκό 1.

Απέχουμε γιατί απαιτούμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και ζητάμε την μετεγκατάστασή τους μαζί με τις οικογένειές των σε δομές. ΚΑΝΕΝΑ παιδί σε σκηνές. Σαν ΔΣ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς που παραβρέθηκαν στην Γεν. Συνέλευση, για το πολιτισμένο κλίμα που διεξήχθη η συζήτηση αυτή (παρόλο τις αντίθετες απόψεις) και να τονίσουμε σε όλους εκείνους που με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα εφαρμόζουν το « διαίρει και βασίλευε» πως από εδώ και πέρα θα βρουν μπροστά τους εμάς και όχι τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση Το ΔΣ

Άκυρη η ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Πυθαγορείου

Σήμερα Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πυθαγορείου για να ενημερωθούν οι γονείς  για τη συνάντηση μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου και του Δ/ντή του σχολείου με την Εισαγγελέα Σάμου  με αφορμή τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία για την έναρξη του προγράμματος της Δομής Υποδοχής (ΔΥΕΠ) των παιδιών από το Κέντρο Μεταναστών εντός των σχολικών μονάδων.

Αφού έγινε η ενημέρωση από το Δ.Σ. του Συλλόγου και τον Δ/ντή του σχολείου, κλήθηκαν οι γονείς που παρευρίσκονταν στη Συνέλευση σε μυστική ψηφοφορία. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν αδιάβλητη, επειδή δεν υπήρξαν καταστάσεις των γονέων που ψήφισαν, αλλά και επειδή δύο μέλη..

του Δ.Σ. πήραν την κάλπη και την μετέφεραν έξω από την αίθουσα της ψηφοφορίας για να ψηφίσουν οι γονείς, οι οποίοι βρίσκονταν εκτός της αίθουσας, πράγμα που δεν προβλέπεται από καμία διαδικασία, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να θεωρηθεί άκυρη.

Επομένως δεν υπήρξε απόφαση από την Γενική Συνέλευση του Πυθαγορείου και ο κάθε γονέας θα είναι προσωπικά υπεύθυνος για το τι θα αποφασίσει να πράξει την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019.

00VKDGROUP

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »