Γεμάτη υποσχέσεις για το μέλλον η 25η ετήσια παιδική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Σάμου «Χορεύοντας χέρι – χέρι»

Μια εξαιρετική παράσταση χάρισαν το Σάββατο βράδυ (05/05) οι μικροί χορευτές και χορεύτριες του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Σάμου) και απόλαυσαν οι θεατές στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Δύο μήνες περίπου μετά την κύρια παράσταση που έδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ήρθε και η σειρά των παιδικών χορευτικών ομάδων να ξεδιπλώσουν τις χορευτικές τους αρετές και να χειροκροτηθούν ζεστά και δυνατά από το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς από πολλά μέρη της Ελλάδας, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου «Μέλισσα», που υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κας Ελένης Παντελούκα, χόρεψαν 4 παραδοσιακούς χορούς και καταχειροκροτήθηκαν.

00LykeioEllinidon02

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τη συμμετοχή της δεκαμελούς θεατρικής ομάδας που παρουσίασε μικρά θεατρικά σκετς: Ο πραματευτής, Ο αρκουδιάρης, Η σκοποβολή, Το άλογο. Δρώμενα εμπνευσμένα από την εμποροπανήγυρη της Ελληνικής υπαίθρου.

Στο τέλος της εκδήλωσης η κα Ευγενία Θέμελη ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο παράρτημα Σάμου του Λυκείου Ελληνίδων, ώστε να μάθουν τους χορούς της δημοτικής παράδοσης, ευχαρίστησε τη χοροδιδάσκαλο κα Ελευθερία Καραγεωργίου, την κα Ελένη Περπιράκη για τη διδασκαλία του παραμυθιού και την κα Μαρία Κατσιαβάρα για τα κοστούμια και τις μεταμφιέσεις. Επίσης τον κ. Γιάννη Λυμπέρη για τις διάφορες κατασκευές, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου.

Στα μέλη του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου «Μέλισσα» δόθηκαν αναμνηστικά, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Σκούτας ευχαρίστησε το ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Σάμου για την πρόσκληση.

Επίσης η κα Ευγενία Θέμελη προανήγγειλε δύο εκδηλώσεις για το Λύκειο Ελληνίδων Σάμου. Η πρώτη για τη γιορτή της μητέρας και η καλοκαιρινή εκδήλωση στις 23 Ιουνίου στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου και θα λάβουν μέρος οι μεγάλες χορευτικές ομάδες του Συλλόγου.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ … κι ΕΔΩ

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα