Φρίντα Μωραϊτου: Η πρώτη των πρώτων στο Νομό Σάμου. Πρώτη επιλογή η Νομική

Φρίντα Μωραϊτου: Η πρώτη των πρώτων στο Νομό Σάμου. Πρώτη επιλογή η Νομική

Αγωνία τέλος για τους περίπου 100.000 υποψηφίους εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων Εξετάσεων για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας.

Στο Νομό Σάμου η πρώτη των πρώτων είναι η Φρίντα Μωραϊτου του Πυθαγορείου Γενικού Λυκείου Σάμου, όπου συγκέντρωσε 18.500 μόρια και πετυχαίνει την είσοδό της στη Νομική. Η Φρίντα μίλησε στη Βιολέτα Τριπόδη και είπα τα παρακάτω:

«Πετυχαίνω τον πρώτο στόχο επιλογής τη Νομική. Πιστεύω ότι υπήρξε μεγάλη ψυχολογική πίεση για τα παιδιά, εγώ προσωπικά την βίωσα σε μεγάλο βαθμό. Το να μην μπορούμε να πάμε στο σχολείο να δούμε τους φίλους μας, τους καθηγητές μας, να μιλήσουμε λίγο με άτομα της ηλικίας μας έστω και στα διαλλείματα, νομίζω ότι δυσκόλεψε αρκετούς από εμάς».

Για να πετύχει κάποιος τους στόχους είναι αποτέλεσμα πολλών ετών διαβάσματος, « Ισχύει περισσότερο για τα παιδιά των άλλων κατευθύνσεων για όσους δίνουνε μαθηματικά ή φυσική αλλά και για εμάς ως ένα βαθμό στα αρχαία, σίγουρα όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να διαβάζει κάποιος από το καλοκαίρι ή ακόμα καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές στην Α΄ και Β΄ Λυκείου και να μην έχει κενά για να μην τα βρει μπροστά του, ίσως και τρεις μήνες πριν τις πανελλήνιες, που εκεί κακά τα ψέματα πολύ δύσκολα θα καλυφθούν αυτά τα κενά».

Προσήλωση στον στόχο και κάποιες φορές άρνηση σε προτάσεις για έξοδο. «Συνέβη αυτό, κάποιες φορές χρειάστηκε να απορρίψω προτάσεις φίλων να βγούμε έξω ή να πάμε για μπάνιο ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι παιδιά που δεν είπαν όχι σε προτάσεις των δικών τους δεν έχουν πετύχει τους δικούς τους στόχους. Ήταν κατά κάποιο τρόπο μια δική μου επιλογή να παραμείνω πιο προσηλωμένη στο διάβασμα μου και χωρίς εξωτερικές περισπάσεις.

Είδαμε βαθμολογίες χαμηλότερες από ότι περιμέναμε στην έκθεση, οι καθηγητές μας λέγανε πως το άριστα παλιότερα θεωρούνταν πολύ υψηλότερος βαθμός από ότι τώρα, οπότε είμαστε ευχαριστημένοι από πιο χαμηλούς βαθμούς. Σίγουρα έχει σημασία και η λογοτεχνία, αλλά εγώ πιστεύω και ο προσωπικός τόνος που ήθελε η φετινή έκθεση, κάτι για το οποίο ήμασταν προετοιμασμένοι αλλά όχι τόσο πολύ όσο πιθανώς θα έπρεπε. Το είχαμε κάνει το θέμα αλλά δεν περιμέναμε αυτό να μας ζητηθεί στο τέλος.

Η οικογένειά μου με στήριξε πάρα πολύ και σε στιγμές που εγώ ήμουν αυτή που έχανε την ψυχραιμία της, οι γονείς μου ήταν η φωνή της λογικής, με κρατούσαν πιο ήρεμη, να δω τα πράγματα στο πραγματικό τους μέγεθος και όχι ίσως λίγο μεγαλύτερα όπως τείνουμε να τα βλέπουμε εμείς που θεωρούμε ότι οι πανελλήνιες είναι το τέλος και όχι απλά η αρχή για κάτι καινούργιο, ακόμα και αν δεν πάμε όπως τα περιμέναμε».  

«Χρειάζεται πολλή διάβασμα, ειδικά στην δική μας κατεύθυνση τη θεωρητική όπου η λέξη κλειδί θα έλεγα ότι είναι η αποστήθιση, χρειάζονται πραγματικά πολλές ώρες πάνω από ένα βιβλίο. Μεθοδικό διάβασμα και ποιοτικό αλλά σίγουρα χρειάζεται και ποσοτικό».

Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

00Frinda01 

Yποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Το Σάββατο, 11 Ιουλίου, αφού ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο στην πλατφόρμα https://exams.it.minedu.gov.gr.

Η οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Ιουλίου, ενώ στο διάστημα που θα μεσολαβήσει θα έχουν ανακοινωθεί και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, οι εξετάσεις των οποίων θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία της 17ης Ιουλίου για την υποβολή του Μηχανογραφικού είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να το τροποποιήσει ή/και να το οριστικοποιήσει.

00Groomers22

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας

Ε.Κ.Σ : Συνεχίζουμε τον αγώνα για κανένα κέντρο φυλακή στο νησί και τη χώρα και άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες που επιθυμούν

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Σαμιώτισσες και Σαμιώτες, Μπορεί η τελευταία χρονιά να έχει φέρει σημαντική επιδείνωση στη ζωή και τα δικαιώματά μας λόγω τη νέας οικονομικής

Περισσότερα »