Φραγκούλης Φράγκος: Πρέπει ν’ αποφασίσουμε να ενισχύσουμε την εθνική άμυνα και ας αφήσουν οι πολιτικοί τα κολπάκια ότι έχουμε προβλήματα

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Στρατηγός, πρώην αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος.

Ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης που αναφέρει ότι θα σκληρύνει τη στάση της στο προσφυγικό και θα εμπλακεί ο Στρατός και το Ναυτικό για ν’ αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που υπάρχει με το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

«Καταρχήν να πω κάτι, ο Έλληνας που πήγαινε στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στον Καναδά ή στην Αυστραλία πήγαινε κατόπιν προσκλήσεως και είχε και βίζα άρα ήταν μετανάστης, δηλαδή οικονομικός μετανάστης. Αναφέρατε προηγουμένως με πολλή ευγένεια από ότι αντιλαμβάνομαι για να μη θιγούν και κάποιοι, ότι έχετε 6.000 μετανάστες στο νησί. Εγώ λέω ότι έχετε λαθραία εισερχόμενους μετανάστες που δεν μπήκαν από συνοριακή είσοδο, με κυκλώματα στη Μικρασιατική ακτή αλλά και στο νησί σας και τους ξέρετε ποιοι είναι πέραν των ΜΚΟ. Έχουμε και μία κυβέρνηση που σκληραίνει τη στάση της, όμως αυτή η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε όπως και η προηγούμενη, για να μην κοροϊδευόμαστε.

Όπως είχε κάνει και η τοπική σας αυτοδιοίκηση, λόγια, λόγια, λόγια τίποτα άλλο. Δεν δικαιολογείται να καταστρέφεται μία ολόκληρη χώρα επειδή κάποιοι θέλουν να το παίξουν ότι είναι φιλάνθρωποι και φιλεύσπλαχνοι. Εάν είναι έτσι όντως να το κάνουμε όλοι μαζί και με το συντεταγμένο τρόπο όπως επιβάλλεται να γίνει σε ευνομούμενες πολιτείες».

Παρόλο το μικρό διάστημα από τις εκλογές ο κ. Φράγκος θεωρεί πως «…έπρεπε αυτή τη στιγμή το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης να είναι έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από το Υπουργείο Εσωτερικών και ν’ απαιτεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των παράτυπων μεταναστών όπως αρέσκεται να λέγονται από ορισμένους, δεύτερον την άμεση προώθησή τους εκεί που πρέπει να πάνε, ποιοι από αυτούς είναι που ζητάνε άσυλο; και από τις 72 χώρες από τις οποίες έχουν έρθει. Πόσοι είναι σε ποσοστό Σύριοι και μάλιστα από περιοχές που συνεχίζεται ο πόλεμος;»

00fragkos fragkoulis komma01

Σημαντικό όπως τόνισε ο κ. Φράγκος, είναι οι διαδικασίες να τελείωναν γρήγορα και σε συνεννοήσεις με τις αντίστοιχες πρεσβείες να γυρνούν στις χώρες τους. Υπάρχουν κάποιοι που ’’κονομάνε’’, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φράγκος και αυτή είναι η πραγματικότητα.

«Αυτό που επιβάλλεται να γίνει, είναι να βάλουμε στη θέση τους πρώτα την Ε.Ε. η οποία κωφεύει, βολεύτηκε να μας κάνει χώρα αποθήκη ψυχών, μας κλείσανε τα σύνορα και ποιοι μας τα κλείσανε; Οι Σκοπιανοί, οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί».

Για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων ο κ. Φράγκος είπε πως είναι ξεκάθαρα και τα σύνορα της Ελλάδας, ειδικά στα Δωδεκάνησα έχουν καθοριστεί με τα πρωτοκόλλα που έχουν υπογραφεί. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να κάνουν τα πάντα, ενώ θα μπορούσε να υπάρχει μόνιμα δορυφόρος που θα καταγράφει κάθε κίνηση και θα υπάρχει αποτροπή. Χρειάζεται όμως πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο.

Ο κ. Φράγκος από την εμπειρία του στην Τουρκία τόνισε, πως το συγκεκριμένο κράτος γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι των ψυχολογικών επιχειρήσεων, με τις απειλές ότι θα αφήσει εκατομμύρια μετανάστες να περάσουν προς την Ευρώπη.

«Η Τουρκία είναι ο τρομοκράτης της περιοχής, όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και της πολύπαθης Κύπρου και έναντι των υπολοίπων. Πρέπει όμως να αποφασίσουμε να ενισχύσουμε την εθνική άμυνα και ας αφήσουν οι πολιτικοί τα κολπάκια ότι έχουμε προβλήματα».

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα