Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Δεν πάει άλλο. Αμέτρητες οι εγκαταλείψεις ζώων

Αμέτρητες οι εγκαταλείψεις. Δεν σταματάνε τα τηλέφωνα και τα μηνύματα στα φιλοζωικά σωματεία και στο Δήμο. Σε όλα τα μέρη του νησιού παρατάνε σκυλιά και κουτάβια, σε δρόμους, πλατείες, σε εκκλησίες, σε σχολεία, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε κτηνιατρεία…. παντού. Τα καταφύγια είναι ήδη γεμάτα, οι φιλοξενίες εξαντλημένες.

00Filozoiko01

Πως τολμούν αυτοί οι ασυνείδητοι να γεμίζουν την Σάμο με αδέσποτα και να επιβάλλουν στην κοινωνία να φροντίζει για κάτι που οι ίδιοι αρνούνται να φροντίζουν;;;

Πως αντιμετωπίζεται αυτή η απελπιστική κατάσταση;

00Filozoiko02

Στειρώστε τα κατοικίδια σας (όπως το επιβάλει ο νόμος) για να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα κουτάβια.

Με προτροπή του ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ (βάση νόμου ο μοναδικός υπεύθυνος για τα αδέσποτα) να γίνουν μαζικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για ηλεκτρονική σήμανση των δεσποζόμενων σκυλιών (αστυνομία, λιμενικό και προ πάντων δασαρχείο) και την υποχρεωτική στείρωση των θηλυκών.

00Filozoiko03

Ο κάθε υπεύθυνος πολίτης να καταγγείλει τέτοιες εγκληματικές πράξεις εγκατάλειψης, έστω και ανώνυμα (με ένα τεστ DNA θα βρεθούν τα αποδεικτικά στοιχεία για την μητέρα των εγκαταλειμμένων κουταβιών και έτσι για τον ιδιοκτήτη).

Μόνο αν σταματήσουν οι εγκαταλείψεις, θα υπάρξει ένα τέλος στο πρόβλημα των αδέσποτων.

00Filozoiko05

00Filozoiko07

00Filozoiko08

00Filozoiko09

Kotsiras Arvanitaki MEDIA 140x760pxl v02

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

To clasico έχει φαβορί

Συνεχίζουμε με EuroLeague σήμερα και ασχολούμαστε με το σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, το clasico της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Καμία από τις δύο ομάδες

Περισσότερα »