Φίλιππος Πετρούσκας: Κανένα κέντρο στη Σάμο, ίσως στο παιχνίδι θα έπρεπε να μπουν και οι μετανάστες που θέλουν να φύγουν από το νησί

Φίλιππος Πετρούσκας: Κανένα κέντρο στη Σάμο, ίσως στο παιχνίδι θα έπρεπε να μπουν και οι μετανάστες που θέλουν να φύγουν από το νησί

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Δήμαρχος Βαθέος, κ. Φίλιππος Πετρούσκας.

Ο κ. Πετρούσκας παρακολούθησε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και έκανε παρέμβαση. Για το θέμα των παραιτήσεων ο κ. Πετρούσκας είπε: «Πιστεύω ότι παραιτείσαι σε αυτόν που σε έφερε σε αυτή την θέση», ο λαός δεν είπε στον δήμαρχο να παραιτηθεί. Όταν ήταν ο ίδιος δήμαρχος και είχε ερωτηθεί αν είχε σκεφτεί την παραίτηση απήντησε, «ποτέ και κάθε μέρα».

Για το μεταναστευτικό-προσφυγικό: «Το πρόβλημα αυτό έχει ιδιαίτερη δυσκολία, ιδιαίτερη σημασία, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο θέμα. Εκεί που έχει φτάσει, οι λύσεις δεν φαίνονται στον ορίζοντα, δεν εξαρτάται από τον Δήμο ή από εμάς τους Σαμιώτες, εξαρτάται ίσως από την Ελληνική κυβέρνηση, είναι γενικότερο το θέμα».

Αυτό που περίμενε ο κ. Φίλιππος Πετρούσκας στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν ν’ ακούσει τις διεκδικήσεις και όχι αναλύσεις του μεταναστευτικού και προσωπικές αντεγκλήσεις μεταξύ των συναδέλφων.

«Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς σήμερα» και όπως τόνισε ο κ. Πετρούσκας αν ξέρουμε τι διεκδικούμε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρούσκας, το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να καθίσει και να συζητήσει με φορείς και να μπουν όλα στο τραπέζι και με σειρά, για να διεκδικήσουν όσα πρέπει.

«Ο λαός περιμένει να τον κινητοποιήσεις για δυναμικές διεκδικήσεις και ν’ απαιτήσεις τις λύσεις που θες εσύ». Ο Βουλευτής δεν πρέπει να έρχεται και να μιλάει εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά να κάνει το αντίθετο, να πηγαίνει στην κυβέρνηση και να μιλάει εκ μέρους του Σαμιώτικου λαού.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Βιολέτας Τριπόδη τι θα έκανε ο ίδιος αν ήταν τώρα δήμαρχος τι πρόταση θα έκανε, ο κ. Πετρούσκας, «θα διεκδικούσα, θα ρώταγα όλους τους φορείς και από εκεί και πέρα θα έμπαινα μπροστά και οι ενέργειές μου θα ήταν πολύ δυναμικές».

Η βασική αρχή του κ. Πετρούσκα είναι κανένα κέντρο στη Σάμο, ενώ ίσως θα έπρεπε να μπουν στο παιχνίδι και οι ίδιοι οι μετανάστες μιας και αυτοί το ίδιο διεκδικούν, να φύγουν από τη Σάμο.

00CharismaMikro


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »