Ευρωπαϊκή διάκριση της Σχολής Θετικών Επιστημών Σάμου του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον διαγωνισμό Αστρονομίας ODYSSEUS II

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Άγιο Φως: Με έκτακτη πτήση στη Σάμο

Άγιο Φως: Με έκτακτη πτήση στη Σάμο

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου θα φτάσει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα. Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις

Η φοιτητική ομάδα Παρατηρησιακής Αστρονομίας, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα το Καρλόβασι, προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Αστρονομίας Odysseys II.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και φοιτητές (τρία ηλικιακά γκρουπ) να συναγωνιστούν με ομάδες από την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων.

Η Ομάδα Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα στις εθνικές συμμετοχές και εκπροσωπώντας την Ελλάδα και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θα συναγωνιστεί στους ημιτελικούς, που θα γίνουν στο Liberec της Τσεχίας τον Ιούνιο του 2017.

Το θέμα που επέλεξαν να παρουσιάσουν οι φοιτητές σχετίζεται άμεσα με τη Σάμο, τόπο καταγωγής του Πυθαγόρα και του Αρίσταρχου, οι οποίοι και έθεσαν τα θεμέλια της επιστήμης.

Στο ολιγόλεπτο βίντεο που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Odysseus II, οι φοιτητές επιχείρησαν να δώσουν μια πιο προσιτή πλευρά στην επιστήμη της αστρονομίας.

Συγκεκριμένα, με μια αλλαγή κλίμακας «μετέφεραν» τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος σε νησιά του Αιγαίου με κέντρο τη Σάμο.

Στο βίντεο υπάρχουν πληροφορίες τόσο για τα νησιά, όσο και για τον κάθε πλανήτη με τον οποίο αυτά «αντιστοιχήθηκαν».

Με αυτόν τον απλό, παραστατικό και κατανοητό τρόπο στοιχειοθετείται ότι η Αστρονομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ελληνική ιστορία καθώς επίσης πως η Αστρονομία ξκαι οι αντιστοιχίες της κρύβονται ακόμη και στα πιο απλά θέματα.

Οι φοιτητές που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό με την Ομάδα Αστρονομίας είναι οι:

Παναγιώτης Κεραμίδης, Δωροθέα Ντζουβάρα, Δήμητρα Μιχαλοπούλου, Ντιάνα Κομπιλέα, Σοφία Φιλίππου, Ιωάννα Στρούλιου, Βασίλης Αυξωνίδης, Ιωάννης Κωνσταντινίδης, Ευδοκία Κοκκινάκη, Κωνσταντίνος Σούρσος, Νικολέτα Χατζόγλου, Ιωάννης Πατμανίδης.

Το Astronomizing Aegean project μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω video.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ