Εθελοντικό Κοινωνικό Φαρμακείο Σάμου «Ευαγγελία Καραγεωργίου»: Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν κοστίζει πολύ

Κι αν θέλουμε σε όλα να βλέπουμε μια ανταπόδοση, όσοι ανοίγουν τα χέρια, δηλαδή τις καρδιές τους και προσφέρουν, παίρνουν πίσω ένα φούσκωμα στο στήθος που σίγουρα αξίζει περισσότερα ευρώ από αυτά που έδωσαν.

Κατανοούμε πως οι καιροί είναι δυσβάσταχτοι για πολλούς συμπολίτες μας, όμως για ακόμα περισσότερους είναι τραγικοί.
Παρατηρούμε κι αντιλαμβανόμαστε πως τα 3 τελευταία χρόνια, ειδικά στην πόλη της Σάμου, πολλοί και συγκεκριμένοι επιχειρηματίες έχουν ευνοηθεί οικονομικά από το προσφυγικό – μεταναστευτικό . 
Ωστόσο, με μεγάλη μας λύπη κι απογοήτευση διαπιστώνουμε πως εκτός από 2-3 ευαίσθητους επιχειρηματίες προς τιμήν τους, οι υπόλοιποι μας έχουν γυρίσει την πλάτη. Εν τούτοις, πολύ συχνά, βλέπουμε σε αφίσες διαφόρων εκδηλώσεων στο νησί μας, τα ονόματα πολλών επιχειρηματιών ως χορηγούς τους κι αναρωτιόμαστε ποιες τελικά είναι οι προτεραιότητες τους κι αν οι προσφορές τους υπαγορεύονται από ανταποδοτικά οικονομικά οφέλη και μόνο .

Επιπλέον παρατηρούμε πως ούτε οι πελάτες των φαρμακείων διαθέτουν έστω και δέκα λεπτά του ευρώ από τα ρέστα τους για την ενίσχυση των κουμπαράδων μας κι αυτό μας στεναχωρεί πολύ. Η υπερισχύουσα αυτή νοοτροπία έχει ως αποτέλεσμα την εξάντληση πλέον των αποθεμάτων στους κουμπαράδες που έχουμε τοποθετήσει στα φαρμακεία της πόλης μας , στο Καρλόβασι και στο Κοκκάρι .

Επιπλέον, είναι πραγματικά λυπηρή η διαπίστωσή μας ότι μέχρι τώρα η μεγαλύτερη βοήθεια που έχουμε λάβει σε φάρμακα και χρήματα προέρχεται εκτός Σάμου !

Θέλουμε για μια ακόμα φορά να σας γνωστοποιήσουμε πως το Εθελοντικό Κοινωνικό Φαρμακείο Σάμου “Ευαγγελία Καραγεωργίου” δεν είναι ΜΚΟ, η εργασία μας σ’ αυτό είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ και δεν έχουμε άλλους πόρους πέρα από τη δική σας συμπαράσταση και οικονομική ενίσχυση.

00EthelontkoFarmakeioSamou

Με τη δική σας ελάχιστη οικονομική συμβολή, οι πάσχοντες ασθενείς μας από χρόνια νοσήματα (οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς με και τις συνεχιζόμενες περικοπές ΕΚΑΣ, κυρίων συντάξεων και επικουρικών), σε περίπτωση που εμείς δεν διαθέτουμε τα συγκεκριμένα φάρμακά τους, θα μπορούν να εκτελούν τις συνταγές τους χωρίς καμία επιβάρυνση, δηλαδή χωρίς να πληρώνουν τη συμμετοχή τους αφού αυτή θα καλύπτεται από το ποσόν της χρηματικής δωρεάς σας η οποία θα παραμένει στον κουμπαρά .
Κάνουμε λοιπόν έκκληση σε όλους εσάς τους μόνιμους κατοίκους , στους επισκέπτες απόδημους Σαμίους που βρίσκεστε στο νησί μας για το καλοκαίρι κι επιπλέον σε Συλλόγους και Οργανισμούς, στους επικερδείς τοπικούς επιχειρηματίες, να ενισχύσετε με την ελάχιστη, ότι μπορεί ο καθένας σας δωρεά τους κουμπαράδες μας που βρίσκονται στα συνεργαζόμενα Φαρμακεία στο Βαθύ, στο Καρλόβασι και στο Κοκκάρι .

Το φάρμακο όπως και το φαγητό, είναι απαραίτητο για την επιβίωση των περίπου 100 ασθενών μας με χρόνια νοσήματα που αδυνατούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους για την αγορά των φαρμάκων τους .

Μην τους εγκαταλείψετε, μην τους απελπίσετε περισσότερο.
Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων .

Οι εθελοντές
Σπύρος Κατσαρός
Μανιάνα Πόνη
Ειρήνη Τσιλίρη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για τα εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα κτήρια της Σάμου

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για τα εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα κτήρια της Σάμου

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί, Κάτοικοι της Σάμου φέρνουν στην επικαιρότητα, με τον πιο τραγικό τρόπο, το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων και επικίνδυνων κτηρίων στο νησί τους. Οι

Περισσότερα »