Έρχεται ο Υπουργός (Δ. Βίτσας) και όλα πρέπει να είναι τέλεια και καθαρά…

Επίσκεψη στη Σάμο θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας την Παρασκευή (23/03). Στο άκουσμα της είδησης άρχισαν οι ετοιμασίες και μάλιστα πυρετώδεις, ώστε όλα στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) να είναι καθαρά και η εικόνα που θα αποκομίσει ο υπουργός η καλύτερη.

Οι σκηνές περιμετρικά του Κέντρου, που μέχρι πρότινος δεν ήταν στην αρμοδιότητα της διοίκησης, τώρα εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Μάλλον τις πήρε ο αέρας, σωστά με 9 μποφόρ νότιους ανέμους μπορεί να συμβεί και αυτό. Πραγματικά αναρωτιέμαι ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουν. Nα παρουσιάσουμε την εικόνα ενός αξιοπρεπούς Κέντρου και μετά ξανά στη μίζερη καθημερινότητα.

Η αλήθεια δεν κρύβεται και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν οι υπεύθυνοι. Το κέντρο έχει κορεστεί σε τέτοιο βαθμό που η καθημερινότητα πλέον των μεταναστών γίνεται αφόρητη. Δύο χιλιάδες οκτακόσιοι περίπου άνθρωποι σ’ έναν χώρο χωρητικότητας μετά βίας επτακοσίων ατόμων. Εκατοντάδες τρωκτικά περιφέρονται καθημερινά στις σκηνές και τα κρούσματα αλλοδαπών που μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου με δαγκώματα πληθαίνουν επικίνδυνα.

Το βράδυ οι μετανάστες – πρόσφυγες, κοιμούνται με βάρδιες σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους αλλά και των εργαζομένων στο Κέντρο, για να διώχνουν τα ποντίκια. Όλο αυτό αποτελεί μια υγειονομική βόμβα. Ας κοιτάξουν λοιπόν οι υπεύθυνοι να παρουσιάσουν την καθημερινότητα όπως είναι και να ζητήσουν την αποσυμφόρηση του Κέντρου Υποδοχής από το να ωραιοποιούν την κατάσταση.

Δεν σηκώνει άλλη επέκταση το υπάρχον Κέντρο, ούτε σε πλάτος, ούτε σε μήκος. Και οι προσπάθειες που κάνουν τα μέλη του συνεργείου καθαριότητας, υπεράνθρωπες.

Βιολέτα Τριπόδη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »