Ερωτήσεις-Παρεμβάσεις της παράταξης «Δράση – Ενότητα – Προοπτική» σχετικά με το δημοτικό συμβούλιο της 15 Μαρτίου (Α΄μέρος)

Η παράταξη μας «Δράση Ενότητα Προοπτική» στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έθεσε μια σειρά θεμάτων και επίκαιρων ερωτημάτων  στα προ ημερησίας θέματα.

Σχετικά με την εξέλιξη του έργου αποκατάστασης του χλοοτάπητα γηπέδου Καρλοβάσου ρωτήσαμε αν έχει παραδοθεί σαν έργο από τον εργολάβο αλλά δεν λάβαμε απάντηση. Απορίας άξιο είναι γιατί έγινε προμήθεια 1000 ευρώ για λιπάσματα από το Δήμο για το γήπεδο ενώ την συγκεκριμένη υποχρέωση και δαπάνη έχει αναλάβει ο εργολάβος του γηπέδου..

Ακολούθησαν την γνωστή τακτική τους απαντώντας με αοριστολογίες.  Το γήπεδο αυτό το οποίο έχει ακόμη ανάγκη προφύλαξης και αποκατάστασης προφανώς θα δοθεί για χρήση στις ομάδες, μετά από ένα χρόνο… από την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαρτίου αφού εκεί θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλου ποδοσφαίρου.

Ευχόμαστε να μην επιρρίψουν πάλι ευθύνες όπως στο πρόσφατο παρελθόν στις ομάδες που θα το χρησιμοποιήσουν εφεξής.

Προφανώς η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ  αναλαμβάνει τις ευθύνες της, καλό θα ήταν να το κάνει και γραπτώς πριν την αναχώρηση της για το ταξίδι αναψυχής στον Καναδά.

 Ζητήσαμε ενημέρωση για την ποιότητα νερών ύδρευσης του νησιού και αν γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Είναι ξεκάθαρη η αδυναμία, το έλλειμμα οργάνωσης για την αντιμετώπιση και διαχείριση αυτού του τόσο σοβαρού θέματος που έχει να κάνει με την δημόσια υγεία.

Καλό θα είναι να τοποθετηθεί ειδικό συνεργείο ελέγχου υδάτων σε όλο το δίκτυο του νησιού αρχής γενομένης από τον Άγιο Θεόδωρο καθώς εκεί εντοπίστηκε το πολύ επικίνδυνο για την υγεία αντιμόνιο..

Είναι λυπηρό με χρήματα του εκεί πολιτιστικού συλλόγου να έρχεται ειδικό συνεργείο πιστοποιημένου φορέα ανάλυσης υδάτων ενώ κάτι τέτοιο είναι υποχρέωση του Δήμου.

Οι κάτοικοι μη έχοντας εμπιστοσύνη στις έως τώρα ενέργειες της δημοτικής αρχής και των τεχνικών υπηρεσιών που εδώ και τρεισήμισι χρόνια τους παραμυθιάζουν προχωρούν από μόνοι τους σε έλεγχο της ποιότητας των υδάτων και προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα με ιδίους πόρους εν μέσω κάκιστης συμπεριφοράς και μηδενικής συνεργασίας από μεριάς Δήμου…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »