Εργατικό Κέντρο Σάμου: Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ. Εφαρμογή του σε όλα τα νησιά

ΠE Σάμου: Δωρεάν πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης και ενημέρωσης των αγροτών

Η προσωρινή αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά μας έως το τέλος του χρόνου με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, αποτελεί ακόμη μια κοροϊδία της κυβέρνησης απέναντι στους νησιώτες και στους αγώνες που έχουν δώσει για να κατακτήσουν μειωμένους συντελεστές αλλά και για να τους διατηρήσουν.

Είναι απαράδεκτη ακόμη μια φορά η σύνδεσή του με τον πόλεμο, τη δυστυχία, τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας και στη χώρα, εγκλωβισμό που οι ίδιο και οι συμφωνίες με την Τουρκία και την Ε.Ε. δημιούργησαν. Ενώ με βάση και την τελευταία σύνοδο της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό όλα δείχνουν ότι προωθούν ακόμη περισσότερες «Μόριες», ακόμη μεγαλύτερο εγκλωβισμό, χώρες να γίνουν περισσότερο απ ότι είναι «αποθήκες» μεταναστών και προσφύγων.

Εμείς με αυτή τη λογική δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε και καλούμε και το λαό των νησιών μας να βγάλει τα συμπεράσματά του και να μην αφήσει να τον εξαπατήσουν. Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ είναι μια κατάκτηση των νησιωτών μετά από αγώνες. Είναι δίκαιο και αναγκαίο μέσα σε αυτές τις συνθήκες όχι μόνο να μην καταργηθεί αλλά να διευρυνθεί σε όλα τα νησιά.

Δεν δίνουμε σε κανένα κόμμα (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ) που ψήφισε το 3ο Μνημόνιο, (στο οποίο συμπεριλαμβανόταν η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή) και σε κανέναν τοπικό «παράγοντα» που τα στηρίζει, συγχωροχάρτι επειδή σήμερα όλοι μαζί χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και δήθεν υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας. Όλοι αυτοί μαζί έβαλαν την υπογραφή τους για να χειροτερέψει και άλλο η ζωή μας, για να δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, για να χαθεί ένα ακόμη δικαίωμά μας ανεξάρτητα από ότι και αν λένε σήμερα.

Κανείς να μην ξεγελαστεί με τις εξαγγελίες για το «λαμπρό αναπτυξιακό μέλλον» που περιμένει τα νησιά μας. Άλλωστε είναι ηλίου φαεινότερο πλέον ότι η ανάπτυξή τους αναδύει δυσοσμία, ανθρώπινο αίμα, ιδρώτα εργατών, συνθήκες νταχάου στους χώρους δουλειάς, μισθούς και συντάξεις πείνας, ανυπαρξία ΣΣΕ, μονάδες υγείας χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό, συγκοινωνίες πανάκριβες, συσσίτια, κουπόνια, αλλά ταυτόχρονα κέρδη με το τσουβάλι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό είναι το «αναπτυξιακό μας παρόν» και με βάση αυτό καταλαβαίνουμε πόσο χειρότερό για τον εργατόκοσμο θα είναι το «αναπτυξιακό μας μέλλον»!

Ο λαός των νησιών ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά πρέπει να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ και τη φοροληστεία. Να παλέψει για:

Να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ και να ισχύσει για όλα τα νησιά

να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια

κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών

αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί

απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών ΤΩΡΑ, καμιά δημιουργία νέου ΚΥΤ, αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

καμιά σύνδεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ με το μεταναστευτικό

Η Διοίκηση

00Navagos

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »