Εργατικό Κέντρο Σάμου: Όχι άλλοι θάνατοι προσφύγων και μεταναστών. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει θλίψη για τον άδικο θάνατο ενός πρόσφυγα και των δύο μικρών δίδυμων παιδιών του στα νερά της Σάμου. Καταγγέλλει στο Σαμιακό λαό το έγκλημα των ιμπεριαλιστών που έχουν κάνει το Αιγαίο θάλασσα νεκρών.

Όσο οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ κλπ και ο πόλεμος, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δόμων μεταφοράς τους, θα συνεχίζεται, λαοί και οικογένειες θα ξεκληρίζονται, θα αυξάνονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που θα ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους για να σωθούν και να βρουν ένα καλύτερο μέλλον, ενώ θα γίνονται θύματα δουλεμπόρων, θα εγκλωβίζονται στα hotspot της Σάμου και των άλλων νησιών όσοι δεν πνίγονται στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσοι στηρίζουν αυτή την πολιτική, έχει τεράστιες ευθύνες για τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας κάτω από άθλιες συνθήκες, αλλά και για τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Έχει ευθύνη για τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα μας και την επέκτασή τους, την παραχώρηση εδαφών, λιμανιών και αέρα για τις επεμβάσεις των μακελάρηδων των λαών. Έχει ευθύνες γιατί συμμετέχει στους ανταγωνισμούς, έχει γίνει δεξί χέρι των αμερικάνων και επιδιώκει γεωστρατηγική αναβάθμιση στην περιοχή. Έχει ευθύνη γιατί με αυτόν τον τρόπο εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στη δίνη του πολέμου, βάζοντας σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο το λαό μας και τους γείτονες λαούς.

Αρνούμαστε να είμαστε θεατές στο μακάβριο έγκλημα που εξελίσσεται καθημερινά στα νησιά μας, είτε με τους πνιγμένους ανθρώπους στις θάλασσές μας, είτε με τον αργό θάνατο, τη βρωμιά και την εξαθλίωση που βιώνουν μέσα στο Hotspot.

Καλούμε το λαό του νησιού μας να δυναμώσει την αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου και της φτώχιας. Να αγκαλιάσει τα μικρά προσφυγόπουλα και να τους ανοίξει την πόρτα του σχολείου. Να δυναμώσει την πάλη ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Να παλέψει σαν μια γροθιά για:

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές και στον πόλεμο. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου, να σταματήσει η παραχώρηση λιμανιών στους μακελάρηδες

Να κλείσει τώρα το hotspot, να μη δημιουργηθεί κανένα νέο

Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα

Μετακίνησή τους στην ηπειρωτική χώρα σε ανθρώπινες δομές με αξιοπρεπείς συνθήκες και από εκεί με ευθύνη του κράτους σε όποια χώρα επιθυμούν

Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σχολείο

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

000AfisaVKD01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κοινή απόφαση των Δ.Σ. των φορέων υγείας με αφορμή τη σύσκεψη φορέων που κάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου

Ευχαριστήριο του Νοσοκομείου Σάμου προς τον Όμιλο DORYSSA και την Οργάνωση «JUST ACTION»

Ο Όμιλος DORYSSA ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας για τη διάθεση επιτοίχιων  τηλεοράσεων, για τη τοποθέτησή τους στην ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική και στις Κλινικές του Χειρουργικού

Περισσότερα »