Εργατικό Κέντρο Σάμου: Να πάρει πίσω η Μ.Κ.Ο. «Αρχιπέλαγος» την απόλυση συναδέλφισσας

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Να πάρει πίσω η Μ.Κ.Ο. «Αρχιπέλαγος» την απόλυση συναδέλφισσας

Πέφτουν οι μάσκες της εργοδοσίας! Μιας εργοδοσίας που μάλιστα είναι καμουφλαρισμένη με περιβαλλοντικό, επιστημονικό, ερευνητικό και εθελοντικό προφίλ, αλλά την ίδια ώρα απολύει ή εκβιάζει σε παραίτηση συναδέλφους για να ξεμπερδεύει από «βαρίδια» – μισθούς, χρησιμοποιώντας τζάμπα εργαζομένους – εθελοντές. Βέβαια, ανάλογα δείγματα έχει δώσει και στο πρόσφατο παρελθόν.

Τα λαμπερά βραβεία, τα ευφάνταστα δελτία τύπου και οι φωτογραφίες «κοινωνικής προσφοράς» προκαλούν ενώ ταυτόχρονα δεν μπορούν να κρύψουν την αντεργατική και παράνομη τακτική της Μ.Κ.Ο. Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και τις εκφράσεις πεζοδρομίου του Διευθυντή της.

Η απόλυση συναδέλφισσας, εκλεγμένης στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Σάμου, επειδή δε δέχεται τη δυσμενή μετακίνησή της σε άλλο νομό, παρ’ ότι η σύμβαση που έχει υπογράψει είναι για το Μεσόκαμπο Σάμου και η εξύβριση με αισχρές και χυδαίες εκφράσεις της προέδρου του Ε.Κ.Σ. από το διευθυντή της Μ.Κ.Ο. δείχνουν πώς αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους.

Τους παραδίδουμε στην κρίση των εργαζομένων και της Σαμιακής Κοινωνίας, καλώντας τους να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο τέτοιων εταιρειών και της ένταση της εκμετάλλευσης που υπάρχει σε αυτές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους από όλους τους χώρους δουλειάς να μη φοβηθούν. Να συσπειρωθούν στο Σωματείο τους και να απευθύνονται σε αυτό και στο Εργατικό Κέντρο για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν.

Να ορθώσουν το ανάστημά τους και από κοινού να παλέψουμε για να μη χάσει κανείς τη δουλειά του, να μην αλλάξει δυσμενώς η σύμβασή του. Για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Για να μην πληρώσουμε οι εργαζόμενοι και ο λαός ακόμη μια φορά την κρίση.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη στάση του Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «Αρχιπέλαγος».

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να σταματήσει την παράνομη απόλυση.

Εκφράζουμε στήριξη στη συναδέλφισσα. Απαιτούμε να μην απολυθεί και να συνεχίσει να εργάζεται στη θέση εργασίας της στη Σάμο.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Σ.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ν. Μηταράκης: «Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα των χωρών μας, των πολιτών μας και των νόμιμων κατοίκων μας»

Επιστολές Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου προς την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και τον Εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Η απώλεια ζωών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί από τις τουρκικές αρχές εάν είχαν επέμβει όταν η λέμβος των μεταναστών ζήτησε βοήθεια εντός των τουρκικών

Περισσότερα »
Συνάντηση του Δημάρχου κ. Στάντζου με την Επιτροπή Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης για την αποκατάσταση και αποζημίωση των σεισμοπλήκτων

Συνάντηση του Δημάρχου κ. Στάντζου με την Επιτροπή Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης για την αποκατάσταση και αποζημίωση των σεισμοπλήκτων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου μεταξύ του Δημάρχου, κ. Γεώργιου Στάντζου και μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης για την αποκατάσταση και αποζημίωση

Περισσότερα »