Εργατικό Κέντρο Σάμου: Να κλείσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το Hotspot στη Σάμο και στα άλλα νησιά

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Προς τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και Γραμματειών,

των Σωματείων Εργαζομένων, των Εμπορικών, Επαγγελματικών, Επιστημονικών, Αγροτικών, Φοιτητικών, Γυναικείων Συλλόγων και άλλων Φορέων του νησιού,

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Φίλες και φίλοι,

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου απευθύνεται στη Διοίκηση του Συλλόγου σας, και σας καλεί να συζητήσετε στο Δ.Σ. σας και να πάρετε απόφασης συμμετοχής καλώντας τα μέλη σας,

στη Συγκέντρωση που οργανώνει την Τετάρτη 17 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ, εκφράζοντας αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες και απαιτώντας:

Να ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το HOTSPOT στη Σάμο και στα άλλα νησιά

Απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα

να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα ταυτοποίησης και φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, ενώ άμεσα να μεταβαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους.

Αποζημιώσεις σε όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από το χώρο του hotspot

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ξεριζωθεί από τις χώρες τους εξαιτίας των πολεμικών επεμβάσεων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Είναι θύματα του πολέμου και της οικονομικοκοινωνικής κατάστασης που επικρατεί σε αυτές. Βρίσκονται εγκλωβισμένοι, στο νησί και τη χώρα εξαιτίας της απαράδεκτης συμφωνίας Ε.Ε.-Κυβέρνησης-Τουρκίας. Ζουν στο hotspot του νησιού σε συνθήκες απάνθρωπες και άθλιες, ενώ ο χειμώνας θα τις χειροτερέψει ακόμη περισσότερο.

Δεν είναι σκουπίδια για να «ψάχνουν» κάποιοι στο νησί για «χώρο εναπόθεσης τους», «ανοίγοντας την πόρτα» στη δημιουργία νέου hotspot.

Για την καλύτερη οργάνωση της Συγκέντρωσης σας καλούμε και στη Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Βαθύ.

Με αίσθημα ευθύνης του καθενός απέναντι στα μέλη, τους εργαζόμενους του κλάδου του και το Σαμιακό λαό, κάθε σύλλογος και φορέας του νησιού πρέπει να εκφράσει σε δράση την αγανάκτησή του και να πάρει θέση για την ασφυκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για πρόσφυγες-μετανάστες και τους κατοίκους του νησιού και να συμμετέχει στη Συγκέντρωση στις 17 Οκτώβρη.

Για επικοινωνία στο ΕΚΣ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

η Διοίκηση του Ε.Κ.Σ.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

To clasico έχει φαβορί

Συνεχίζουμε με EuroLeague σήμερα και ασχολούμαστε με το σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, το clasico της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Καμία από τις δύο ομάδες

Περισσότερα »