Εργατικό Κέντρο Σάμου και Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Νομού Σάμου: Καταγγελία για την εταιρεία που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Μετά από παρέμβαση μελών της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και του Εργατικού Κέντρου Σάμου, την Παρασκευή 12 Γενάρη, κατά την διάρκεια της Απεργιακής Συγκέντρωσης, απετράπη η προσπάθεια της εταιρείας που έχει αναλάβει την καθαριότητα του Νοσοκομείου και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, να εξαπατήσει για ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους.

Η εταιρεία έχει κάνει πληθώρα εργοδοτικών αυθαιρεσιών, όπως υπογραφές σε λευκά χαρτιά που μετατρέπονται σε ατομικές συμβάσεις, δεν δίνει εξοφλητικές αποδείξεις στους εργαζόμενους που είναι υποχρέωσή της κ.ά. ενώ την συγκεκριμένη μέρα ζητούσε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι έχουν εξοφληθεί και ότι δεν έχουν άλλες οικονομικές απαιτήσεις, χωρίς φυσικά να ξέρουν οι εργαζόμενοι αν ισχύει ή όχι κάτι τέτοιο.

Αξίζει να τονιστεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία καθαριότητας εκμεταλλεύεται άγρια τους εργαζόμενους. Πριν λίγο καιρό μετά από παρεμβάσεις μας είχαμε πετύχει επαναπρόσληψη συναδέλφου, αποτρέποντας την απόλυσή της, καθώς και είχαμε σταματήσει μαζί με τους εργαζόμενους την επιστροφή μέρους των χρημάτων της μισθοδοσίας που απαιτούσε η εταιρεία, ενώ μαζί με το Εργατικό Κέντρο είχαμε παραστεί και σε εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) για όλα αυτά.

Το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων απαιτούμε από την εργοδότρια εταιρεία τα αυτονόητα. Δηλαδή να δίνονται εξοφλητικές αποδείξεις για τον κάθε εργαζόμενο που να φαίνονται το βασικό ωρομίσθιο, επιδόματα, προϋπηρεσίες κλπ οι ώρες εργασίας, τα μικτά και καθαρά μεροκάματα, οι ασφαλιστικές εισφορές, τα δώρα κ.λπ. Να σταματήσει τώρα όλα όσα κάνει σε βάρος των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση έχει δώσει ένα πλήρες αντεργατικό οπλοστάσιο στους εργοδότες που τους λύνει τα χέρια να εκμεταλλεύονται ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους. Δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει την επιστροφή μέρους των μισθών ή ολόκληρο το δώρο που απαιτούν οι εργοδότες σε πολλές περιπτώσεις, την απληρωσιά, την 4ωρη εργασία που στην πραγματικότητα πολλές φορές είναι 8ωρη, 9ωρη μέχρι και 12ωρη κατά βάση απλήρωτη και ανασφάλιστη, ενώ με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Δευτέρα ορίζει ότι σε περίπτωση πλειστηριασμού επιχείρησης καλύπτονται μόνο οι έξη (6) οφειλόμενοι μισθοί και θα πρέπει οι εργαζόμενοι να ξεχάσουν την διεκδίκηση παραπάνω μηνών ή και χρόνων. Αντίθετα στηρίζει ακόμα περισσότερο τις τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Καλούμε τους εργαζόμενους του χώρου να οργανωθούν στο σωματείο που είναι το δικό τους σπίτι, να βγάλουν συμπεράσματα από όλα αυτά που συμβαίνουν. Από κοινού να παλέψουμε για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους  με κατώτερο μισθό 820€ (και κατώτερο μεροκάματο για καθαρίστριες 37,32€). Για την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατώτερο μισθό 751€.

Με σωματεία ταξικά και δυνατά και εργαζόμενους αποφασισμένους μπορούν ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Τώρα είναι η ώρα της μάχης και του αγώνα.

Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά – Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.

                                                                                                                        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ανάπτυξη Ελληνικής Σημαίας 104 τ.μ. στον κόλπο της πόλεως Σάμου

Δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων από μαθητές/τριες για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της ειδικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του covid-19 το υπ’ αριθ. 59128/2620/23-10-2020 έγγραφό μας δεν είναι σε ισχύ, οπότε

Περισσότερα »
Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Ολοκληρώθηκαν οι μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων μετά από δύο εβδομάδες εντατικής εργασίας (13-23 Οκτωβρίου). Όπως σας ενημερώσαμε, πραγματοποιήθηκε αυτή η σπουδαία δραστηριότητα την πρώτη εβδομάδα

Περισσότερα »