Εργατικό Κέντρο Σάμου – ΝΤ ΑΔΕΔΥ Σάμου: Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης 14 Δεκέμβρη 2017

Στη Σάμο και στην Ικαρία, σήμερα 14 Δεκέμβρη 2017 οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και νέες, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην πλατεία Πυθαγόρα και στην Πλατεία Ευδήλου, κατά την διάρκεια της Γενικής Πανεργατικής Απεργίας,

Διαπιστώνουμε

Ότι ο αντεργατικός-αντιλαϊκός κατήφορος της κυβέρνησης, με μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα και την ίδια τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων συνεχίζεται με μεγαλύτερους ρυθμούς.

00Apergia02

Όσο και να προσπαθεί ο πρωθυπουργός, κλίνοντας την λέξη δίκαιο σε όλες τις πτώσεις, με τις βαρύγδουπες δηλώσεις του για «δίκαιη ανάπτυξη» ή «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» δεν μπορεί να κρύψει τον βαθιά ταξικό χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής του.

Το δίκαιο αφορά τα αφεντικά του. Αυτούς που έχουν την πραγματική οικονομική και πολιτική εξουσία. Αυτούς που έχουν σαν δίκαιο να λεηλατούν τις ζωές μας προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη στα ήδη τιγκαρισμένα θησαυροφυλάκιά τους.

00Apergia03

Τίποτα δεν είναι δίκαιο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, σε ένα άδικο και σάπιο σύστημα που εκφράζει το δίκιο, τις αξίες και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και το δίκαιο θα ήταν ο πλούτος αυτός να επέστρεφε σε μας με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, με κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

Ας μην έχει, λοιπόν, αυταπάτες ο κ. πρωθυπουργός ότι με τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος, από τα ματωμένα πλεονάσματα του δικού μας κόπου και θυσιών, θα καταφέρει να μας ξεγελάσει για άλλη μια φορά.

Εμείς δεν ξεχνάμε! Όπως δεν ξεχνάμε τις προ δύο χρόνων δηλώσεις του «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ» και βλέπουμε τώρα το δίκιο που επικαλείται όταν όχι μόνο «κλέβει» τα σπίτια του λαού για να τα δώσει στους άπορους τραπεζίτες, αλλά σπάζει και τα κεφάλια με τα ΜΑΤ όσων αντιστέκονται.

00Apergia04

Βλέπουμε το δίκαιο που επικαλείται να γίνεται πράξη όταν με διαταγή του εργοδότη στο Market In των Ιωαννίνων, τα ΜΑΤ τσακίζουν στο ξύλο τους απεργούς εργάτες που αγωνίζονταν για να πληρωθούν την δουλειά τους για 18 μήνες τώρα, να τους συλλαμβάνουν (μαζί με όσους τους συμπαραστέκονταν) και να τους πηγαίνουν σε δίκη, γιατί με τον αγώνα τους χαλούσαν το ίματζ του εργοδότη.

Βλέπουμε το δίκαιο που επικαλείται όταν θέλει να κάνει ακόμα δυσκολότερη την απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ και καταλαβαίνουμε πολύ καλά τους λόγους του. Η αντιλαϊκή πολιτική του γεννάει και θα γεννήσει ακόμα μεγαλύτερες θύελλες και από αυτές θέλει ο ίδιος και να αφεντικά του να ξεφύγουν.

Από αυτό το δίκαιο, λοιπόν, γνωρίζουμε στον ίδιο και σε όλους τους ενδιαφερόμενους (τραπεζίτες, βιομήχανους, μεγαλέμπορους, μεγαλοξενοδόχους και λοιπούς συμπάσχοντες) ότι δεν θα πάρουμε.

00Apergia06

Συγκεντρώνουμε δυνάμεις, οργανώνουμε και περνάμε στην αντεπίθεση της εργατικής τάξης για να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, για να διεκδικήσουμε όλες τις σύγχρονές ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, την ίδια την ζωή μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Κ Α Τ Ω   Τ Α   Χ Ε Ρ Ι Α   Α Π Ο   Τ Η Ν   Α Π Ε Ρ Γ Ι Α

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.

Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

00Apergia07

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!  

Όχι στην κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. για τα νησιά μας. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

Να διευρυνθεί ο μειωμένος Φ.Π.Α. για όλα τα νησιά.

00Apergia08

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ και ν’ αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος.

Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ

Τις Διοικήσεις των δευτεροβάθμιων οργανώσεων να επιδώσουν το παραπάνω ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »