Εργατικό Κέντρο Σάμου: Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών

Πρόγραμμα 5ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2018 για το Δήμο Σάμου

Κύριοι,

οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν ακόμη μια φορά. Αυτό για το οποίο μιλούσαμε εδώ και καιρό έγινε. Τα πρώτα κρύα και οι πρώτες βροχές έφτασαν και η κατάσταση στο Hotspot της Σάμου εξακολουθεί να είναι άθλια και να χειροτερεύει. Πρόσφυγες και μετανάστες είναι στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες, σε σκηνές, χωρίς θέρμανση, μέσα στο κρύο και τις λάσπες, χωρίς υγειονομική και ιατρική φροντίδα. Άνθρωποι και σκουπίδια έχουν γίνει ένα.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και πρέπει άμεσα να δώσει λύση στην εξαθλίωση που βιώνουν συνάνθρωποί μας που είναι θύματα του πολέμου και της φτώχιας. Τώρα κιόλας να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες, με προτεραιότητα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και άμεσα να πάρει μέτρα προστασίας ώστε να μην μένουν άνθρωποι στο κρύο και τη βροχή.

Η μόνη ρεαλιστική λύση για την άσχημη κατάσταση που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και ο ντόπιος πληθυσμός είναι να κλείσει το hotspot, να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα, να μετακινηθούν άμεσα στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου θα διαμένουν προσωρινά σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες σίτισης, διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απ’ όπου γρήγορα να μεταβαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους, οι υπηρεσίες ασύλου και τα όποια αιτήματά τους να γίνονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, εδώ να παραμένουν για πολύ λίγο καιρό σε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους, χωρίς καμιά ανάμειξη των ΜΚΟ.

Ταυτόχρονα καλούμε το Δήμο Σάμου, την Περιφέρεια και Αντιπεριφέρεια Βορείου Αιγαίου, να στηρίξουν τη θέση αυτή του Εργατικού Κέντρου Σάμου, που αποτελεί θέση και διεκδίκηση δεκάδων Σωματείων, Συλλόγων και φορέων του νησιού, του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των λίγων, που παίρνει το ψωμί από το τραπέζι και μας αφήνει χωρίς δουλειά, είναι η ίδια που δημιουργεί πολέμους και προσφυγιά. Ενάντια σε αυτήν πρέπει να στρέψουμε τα βέλη μας και όχι ενάντια στους συνανθρώπους μας. Στηρίζουμε τα θύματα του πολέμου, τα θύματα της πολιτικής από την εκμετάλλευση του πλούτου των χωρών τους, τα θύματα της φτώχιας. Θέλουμε οι λαοί να ζουν ειρηνικά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ζήτω η φιλία των λαών

Η Διοίκηση

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Δήμο Σάμου

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Αντιπεριφέρεια Βορείου Αιγαίου

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ HOTSPOT ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

00VKDGROUP

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΕΠΣ Σάμου: Ας ασχοληθούν οι αρμόδιοι για την ύπαρξη νερού στα αποδυτήρια γηπέδων και όχι με θέματα που δεν τους αφορούν

ΕΠΣ Σάμου: Ας ασχοληθούν οι αρμόδιοι για την ύπαρξη νερού στα αποδυτήρια γηπέδων και όχι με θέματα που δεν τους αφορούν

Με μια «καυστική» ανάρτηση στο Facebook η ΕΠΣ Σάμου, αναφέρεται στη διακοπή υδροδότησης στα αποδυτήρια του γηπέδου Μυτιληνιών εν μέσω πανδημίας. Συνεχίζοντας η ΕΠΣ Σάμου

Περισσότερα »