Εργατικό Κέντρο Σάμου: Απαιτούμε λύσεις ΤΩΡΑ (μεταναστευτικό) και όχι χάντρες και καθρεφτάκια σαν αντισταθμιστικά οφέλη

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Απαιτούμε λύσεις ΤΩΡΑ (μεταναστευτικό) και όχι χάντρες και καθρεφτάκια σαν αντισταθμιστικά οφέλη

Τη Δευτέρα 27 Γενάρη στη σύσκεψη φορέων του νησιού, ο Yπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την πολιτική εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων στο νησί μας και τη χώρα. Έτσι θα διογκώσει και άλλο τα τεράστια σημερινά προβλήματα τόσο για τους πρόσφυγες και μετανάστες όσο και για τον ντόπιο πληθυσμό, γράφοντας με αυτόν τον τρόπο στα παλιά του τα παπούτσια τα όσα ο Σαμιώτικος λαός καταδίκασε με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του.

Η κυβερνητική απόφαση για δημιουργία νέου hotspot και μάλιστα κλειστού τύπου, χωρητικότητας 5.000+ στη περιοχή Ζερβού, η λεγόμενη «φύλαξη των συνόρων», η δήθεν επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, οι φυλακίσεις, οι απελάσεις στην Τουρκία κ.λ.π. προμηνύουν ένταση της καταστολής, της βίας και της απανθρωπιάς, μετατρέποντας τα νησιά μας σε «αποθήκες» προσφύγων-μεταναστών.

Οι λεγόμενες «αλήθειες» και η προσπάθεια «δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης» που διαρκώς επαναλάμβανε ο υπουργός, ουσιαστικά ήταν μια προσπάθεια να αποσπάσει συναίνεση και αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής από τους Σαμιώτες.

Αντίστοιχες «αλήθειες» μας έλεγε και ο σημερινός βουλευτής του νομού όταν πριν μερικούς μήνες έδινε υπόσχεση προεκλογικά (στη σύσκεψη των Μυτιληνιών) ότι ήταν απόφαση του κ. Μητσοτάκη να μη γίνει το hotspot στου Ζερβού, για να αρπάξει την ψήφο των Σαμιωτών.

Το Εργατικό Κέντρο συμμετείχε στη σημερινή σύσκεψη και κατήγγειλε τις κυβερνητικές αποφάσεις που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με αυτές τις Ε.Ε. και έρχονται σε αντίθεση τόσο με τα συμφέροντας προσφύγων και μεταναστών όσο και όλου του ντόπιου πληθυσμού. Αποκάλυψε ακόμη μια φορά ότι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να κλείσει το hotspot και να μη δημιουργηθεί άλλο πουθενά στο νησί κλειστό ή ανοιχτό, μικρό ή μεγάλο, να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα και να καταργηθεί η συμφωνία της χώρας μας με την Ε.Ε. και την Τουρκία.

Ο αγώνας με αυτό το πλαίσιο είναι ο μόνος που δίνει ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. Αυτό πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση!

Απαιτούμε λύσεις ΤΩΡΑ και όχι χάντρες και καθρεφτάκια σαν αντισταθμιστικά οφέλη. Τα οφέλη είναι δικαίωμά μας, ανεξαρτήτως προσφύγων και μεταναστών, τα δικαιούμαστε και αγωνιζόμαστε για να τα κατακτήσουμε.

Η Διοίκηση

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σταμάτης Σεϊρλής: Xάθηκαν τα πάντα, εκεί που είχαμε το πρόγραμμά μας και αρχίσαμε σιγά-σιγά να φτιάχνουμε την κοινότητά μας, εκεί όλα χάθηκαν

Διαμάχη των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου για τη λειτουργία του γραφείου της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών)

Διαμάχη ξεκίνησε μεταξύ των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου για τη λειτουργία των γραφείων της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών). Με ανακοίνωσή του ο

Περισσότερα »
Βασίλης Πανουράκης: Οτιδήποτε συμβαίνει σήμερα εντός του ΚΥΤ Σάμου αρμοδιότητα διαχείρισης των θεμάτων φέρει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Βασίλης Πανουράκης: «Λόγω της έκτακτης ανάγκης πρέπει προχωρήσουν τα έργα στο νησί. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούν να περιμένουν»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην

Περισσότερα »
Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Αίτημα Ελλάδος προς ΕΕ για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας

Η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Frontex για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας.

Περισσότερα »