Εργατικό Κέντρο Σάμου: Άμεσα μέτρα προστασίας προσφύγων και μεταναστών από το κρύο και την κακοκαιρία

Τις τελευταίες μέρες που το κρύο είναι πολύ έντονο, η διαβίωση προσφύγων και μεταναστών στο hot spot είναι εξαιρετικά άσχημη. Πέρα από τις ήδη υπάρχουσες κακές συνθήκες που υπήρχαν, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και την κακοκαιρία. Όπως είναι αντιληπτό σε καμία περίπτωση οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα σε σκηνές και χωρίς θέρμανση. Οι κουβέρτες, τα μπουφάν και οι υπνόσακοι δεν είναι το κατάλληλο μέσο αντιμετώπισης του χιονιά.

Με τις δηλώσεις του ο υπουργός κ. Μουζάλας ότι δήθεν «κερδίσαμε το στοίχημα του χειμώνα», «ότι κανείς δεν είναι στο κρύο και σε μη θερμαινόμενο μέρος», είναι ηλίου φαεινότερο ότι μάλλον αναφερόταν σε έναν άλλο … φανταστικό κόσμο! Εδώ στη Σάμο και σκηνές μικρές υπάρχουν και έλλειψη θέρμανσης.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας προσφύγων και μεταναστών από το κρύο, με προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες (παιδιά, εγκύους, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, γυναίκες κλπ). Κανένας σε σκηνή και χωρίς θέρμανση.

Κατεπειγόντως πρέπει να μετακινηθούν-απεγκλωβιστούν από το νησί και από τη χώρα με την χορήγηση των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων για να πάνε όπου επιθυμούν.

Καμιά δημιουργία κέντρων κράτησης-φυλακές στα νησιά μας.

Να κλείσουν τώρα τα hot spot και να δημιουργηθούν ανοιχτές δομές προσωρινής υποδοχής και καταγραφής με ευθύνη του κράτους.

Οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός των νησιών μας πρέπει να δώσουμε αγώνα για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και σε πολέμους. Μόνο έτσι θα σταματήσει η προσφυγιά.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω covid-19 (δράση δ του Μέτρου 3.1.9).

Προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω covid-19 (δράση δ του Μέτρου 3.1.9).

Το Τμήμα Αλιείας της  Περιφερειακής Ενότητας Σάμου  ενημερώνει όλους τους αλιείς, πλοιοκτήτες αλιευτικών σκαφών ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η  υπ’ αριθμ. 1906/7-9-2020 Απόφαση

Περισσότερα »
Φουλ επίθεση με ξαφνικές άμυνες

Τι κάνεις, ρε… Μαν;

Γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης Κάνε εγγραφή και διεκδίκησε το interwetten bonus Στεάουα – Σλόβαν Λίμπερετς: Παιχνίδι για τον 3ο προκριματικό του Europa League, μονό, και

Περισσότερα »