Εργασίες συντήρησης – ασφαλτόστρωσης του τμήματος της επαρχιακής οδού που διέρχεται το Καρλόβασι

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος συνοδευόμενος από στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Σάμου επισκέφτηκε τα έργα συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου, που εκτελούνται στο Καρλόβασι και δήλωσε σχετικά :

«Όπως είχαμε προγραμματίσει και ανακοινώσει ως Περιφερειακή Αρχή και στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που θέσαμε για τη συντήρηση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου των νησιών μας, εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων την συντήρηση και ασφαλτόστρωση όλου του μήκους της Επαρχιακής Οδού που διέρχεται το Καρλόβασι από τη μία άκρη της πόλης έως την άλλη.

Ένα έργο που κατά τη δική μας εκτίμηση άργησε πολλά χρόνια να έρθει, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η σκληρή διεκδίκηση πόρων που η περιφερειακή αρχή με επικεφαλής την Περιφερειάρχη διεξάγει, μας επέτρεψε να το προγραμματίσουμε και σήμερα να αρχίζουμε την εκτέλεσή του.

Το έργο δημοπρατήθηκε και αφού διευθετήθηκαν με το Δήμο θέματα που αφορούν τα διερχόμενα δίκτυα, από την προηγούμενη Δευτέρα μπήκε στη φάση της υλοποίησής του με εργασίες στο τμήμα από το κόμβο έως τα φανάρια, που τελειώνουν σήμερα και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με εργασίες στην είσοδο της πόλης από το Φουρνιώτικο ρέμα έως τα φανάρια του Αγίου Νικολάου.

00AntiKarlovasi02

Λόγω του ότι είμαστε στη θερινή περίοδο και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα και δεδομένου ότι για ορισμένα τμήματα, όπως στα Καναπτσέϊκα δεν υπάρχουν εναλλακτικές προσβάσεις για την εκτροπή της κυκλοφορίας, αποφασίσαμε το έργο να εκτελεστεί σε τμήματα και τα δυσκολότερα να εκτελεστούν με τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

Αυτό που θέλουμε να γίνει σαφές σε όλους, είναι με ορίζοντα το τέλος του χρόνου –προγραμματίζουμε για πολύ νωρίτερα- θα ασφαλτοστρωθεί το σύνολο της Επαρχιακής Οδού από τη μία πλευρά της πόλης ως την άλλη.

Θέλω τέλος να θυμίσω ότι ανεξαρτήτως αρμοδιότητας στην περσινή συντήρηση ασφαλτοστρώσαμε τμήμα της παραλιακής οδού (Ρίβα), πρόσφατα εντάξαμε με ποσό 200.000 ευρώ το έργο «Αποκατάσταση ευστάθειας γέφυρας στο Κερκήτειο ρέμα» και να σημειώσω τέλος, ότι ανεξαρτήτως αρμοδιότητας εργαζόμαστε για να καταστεί δυνατή και η συντήρηση τμημάτων της παραλιακής οδού που χρίζουν άμεσης επέμβασης».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ανάπτυξη Ελληνικής Σημαίας 104 τ.μ. στον κόλπο της πόλεως Σάμου

Δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων από μαθητές/τριες για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της ειδικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του covid-19 το υπ’ αριθ. 59128/2620/23-10-2020 έγγραφό μας δεν είναι σε ισχύ, οπότε

Περισσότερα »
Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Ολοκληρώθηκαν οι μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων μετά από δύο εβδομάδες εντατικής εργασίας (13-23 Οκτωβρίου). Όπως σας ενημερώσαμε, πραγματοποιήθηκε αυτή η σπουδαία δραστηριότητα την πρώτη εβδομάδα

Περισσότερα »