Εργασίες και συναντήσεις του Βουλευτή Σάμου, στα πλαίσια της επίσκεψης του Προέδρου του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin, στην Ελλάδα

Ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης συμμετείχε στη συνάντηση του Προέδρου του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 29-1-2018.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του Ισραηλινού προέδρου, πραγματοποιήθηκε ακολούθως, συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελλάδας-Ισραήλ,  με την Πρόεδρο της αντίστοιχης Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας  κυρία Ayelet Nahmias-Verbin.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΦ Ελλάδας-Ισραήλ κ. Δημήτρης Σεβαστάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνεργασία των δύο χωρών, η οποία πλέον έχει αποκτήσει δομή και σαφήνεια, ενώ σημείωσε την πρόοδο που έχει γίνει σε μια σειρά από τομείς, καθώς και τους στόχους που μπορούν να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα. 

00SevastakisvsIsrael02

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα πεδία της διμερούς συνεργασίας στα οποία υπάρχει δραστηριοποίηση, με αναφορά στους τομείς του πολιτισμού, των διαπανεπιστημιακών συνεργασιών, της τεχνολογίας και της αγροτικής έρευνας, του τουρισμού, της ασφάλειας και της ενέργειας. Ειδικές αναφορές έγιναν για την εξέλιξη της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, ενώ τοποθετήσεις υπήρξαν και σε σχέση με τη γεωπολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα, οι  δυο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής συνεργασίας και τόνισαν την ανάγκη για εντατικοποίηση των επαφών σε επίπεδο ομάδων φιλίας και άλλων επιτροπών των δύο κοινοβουλίων.

Την ίδια μέρα ο Βουλευτής Σάμου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής,  στις εκδηλώσεις Μνήμης του Ολοκαυτώματος και συγκεκριμένα στην Κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων στην Αθήνα, ενώ προηγήθηκε η παρουσία του στις Εκδηλώσεις Μνήμης στη Θεσαλλονίκη την Κυριακή 28-1-2018.

Τέλος ο κ. Σεβαστάκης παρακάθησε στο δείπνο που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμήν του Προέδρου του Ισραήλ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δημήτρης Βολακάκης: «Αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στον Μαραθόκαμπο, είχαν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια»

Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθοκάμπου : Άμεση λύση στο ζήτημα της στέγασης του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση  το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Μαραθοκάμπου για τρίτη φορά και υπό την πίεση του Δήμου Δυτικής Σάμου

Περισσότερα »