Έρευνα για τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης στη Σάμο ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Την αλληλεγγύη και τη στήριξη της Ομοσπονδίας στον αγώνα που κάνει για να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα των συναδέλφων μας, έχει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου, η οποία πραγματοποίησε το Σάββατο, 09/02/2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου AEOLIS στο Βαθύ Σάμου, την Τακτική Γενική Συνέλευσή της, παρουσία του προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ Γρηγορίου και του μέλους Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ Εμμανουήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημερώθηκε για τα οξυμένα προβλήματα των συναδέλφων τα οποία δεν επιλύονται, καίτοι έχουν από καιρό καταγγελθεί σε ανώτατο επίπεδο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Κατά ανεξήγητο λόγο, το εργασιακό καθεστώς στο νησί δεν έχει καμία σχέση με τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς του σώματος, αφού το ωράριο εργασίας αλλάζει διαρκώς, η εβδομαδιαία υπηρεσία επίσης, το υπόλοιπο αδείας παραμένει άγνωστο πότε θα χορηγηθεί, ενώ η αίσθηση που επικρατεί στην τοπική αστυνομία είναι ότι κάποια «αόρατη δύναμη» προσπαθεί να ελέγχει τα πάντα καταστρατηγώντας τους κανονισμούς και τα δικαιώματα του προσωπικού. Όλα αυτά επιδεινώνονται από το γεγονός ότι η οργανική δύναμη είναι ελλειμματική κατά 30% (70 άτομα λιγότερα) ενώ οι ανάγκες για καθημερινή αστυνόμευση και περιπολίες διαρκώς αυξάνονται.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ τόνισε ότι όλα αυτά δεν γίνονται ανεκτά από κανένα μας και η Ομοσπονδία, όπως κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις, θα τα θέσει υπόψη του Αρχηγείου απαιτώντας άμεσα τη διερεύνηση των καταγγελιών ώστε να αποδοθούν ευθύνες. Η διοίκηση οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να δίνει πειστικές απαντήσεις αντί να κρύβεται ή να επιχειρεί να «ανακαλύπτει» τους υπαίτιους των προβλημάτων στο χαμηλόβαθμο προσωπικό.

00Astynomia02

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ενημέρωσε τους συναδέλφους για τις προτεραιότητες του αγώνα μας αυτό το διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του ΣτΕ για ένα δίκαιο μισθολόγιο, τις αγωγές για τη διεκδίκηση των δώρων και του επιδόματος αδείας, την αναγκαιότητα της αναβάθμισης της εκπαίδευσης, την αποδέσμευση από τα γήπεδα, και άλλα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα. Διαβεβαίωσε μάλιστα τους συναδέλφους ότι η Ομοσπονδία ακούει κάθε πρόβλημα και κάθε παράπονό τους και δεν διστάζει να συγκρουστεί με όποιον θεωρεί υπεύθυνο για την εργασιακή ανασφάλεια και τις άθλιες συνθήκες εργασίας των αστυνομικών.

Η ύπαρξη πολυάριθμων κρατουμένων στα κρατητήρια, όπως καταγγέλθηκε, πολλές φορές δε χωρίς την διάθεση σκοπού κρατητηρίων, καθώς και η πολυήμερη παραμονή ψυχασθενών κρατούμενων έξωθεν των κρατητηρίων, λόγω της πληρότητας αυτών από αλλοδαπούς μετανάστες, δημιουργούν στην ουσία άτυπα ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. εντός αστυνομικών Υπηρεσιών. Αν ληφθεί υπόψη ότι και στο hot spot διαμένουν πάνω από 4.500 αλλοδαποί, γίνεται κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος που καλείται να αντιμετωπίσει συνολικά η Ελληνική Αστυνομία στο νησί.

Η Ομοσπονδία, απαιτεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να διενεργήσει έρευνα για τις καταγγελίες της Ένωσης αναφορικά με τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης και να μην επιτρέψει την ύπαρξη φαινομένων και καταστάσεων που πέραν του ότι βλάπτουν το αστυνομικό προσωπικό, αποδιοργανώνουν την εύρυθμη λειτουργία της αστυνομίας στο ακριτικό αυτό νησί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη γενικότερη ασφάλεια της χώρας μας.              

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                       ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »
Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Εξιχνιάσθηκε κλοπή που έγινε πριν από 1,5 χρόνο από αλλοδαπό σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση κλοπής, που διαπράχθηκε τον Μάιο του έτους 2019, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Βαθύ της

Περισσότερα »