Επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου αλλοδαπού και διάσωσης 16 αλλοδαπών στη Σάμο (video διάσωσης αγνοούμενου)

Επιχείρηση έρευνας προς εντοπισμό ενός (01) αγνοουμένου αλλοδαπού καθώς και διάσωσης δεκαέξι (16) αλλοδαπών, διεξήχθη πρωινές ώρες της Τρίτης (31/01), από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου αρχικά για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή “Γαλάζιο – Αγία Παρασκευή” βορειοανατολικά ν. Σάμου και στη συνέχεια για την ύπαρξη αγνοούμενου αλλοδαπού στην ανωτέρω περιοχή.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσε,  σκάφος δύναμης FRONTEX ενώ από ξηράς αναχώρησαν για την περιοχή περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν στην παραλία “ΓΑΛΑΖΙΟ” κατόπιν ενημέρωσης από το σκάφος FRONTEX, δεκαέξι (16) αλλοδαπούς και τους μετέφεραν στο Λιμεναρχείο Σάμου, όλους καλά στην υγεία τους.

Οι έρευνες προς εντοπισμό του αγνοούμενου, συνεχίστηκαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου και της Ελληνικής  Ομάδας Διάσωσης καθώς και από το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τον αγνοούμενο αλλοδαπό και τον μετέφερε στο αεροδρόμιο Σάμου. Στη συνέχεια ο ανωτέρω  διεκομίσθη με  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Το video διάσωσης του αγνοούμενου αλλοδαπού, έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα