Επιχειρηματίες προς Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου: «Αδυνατούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας και κινδυνεύουμε να βάλουμε λουκέτο»

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Την έντονη δυσφορία αλλά και αγανάκτησή τους για το μεταναστευτικό πρόβλημα, εξέφρασαν οι έμποροι της πόλεως Σάμου στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργου Στάντζου και με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της οδού Καπετάν Σταμάτη.

Παίρνοντας αρχικά το λόγο ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής αλλά και στη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού και δήλωσε ότι από εκείνον δεν θα ακουστεί ποτέ η φράση «Κανένα ΚΥΤ στο νησί γιατί είναι σαν να δεχόμαστε την διατήρηση του υφιστάμενου».

Δήλωσε ότι πρέπει άμεσα να γίνει η μετεγκατάσταση στη θέση Ζερβού και δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει εγγράφως από τον αρμόδιο Υπουργό την παραχώρηση του ΚΥΤ της πόλης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, ώστε να μην υπάρξει ο κίνδυνος της ταυτόχρονης λειτουργίας δύο ΚΥΤ στο Βαθύ.

Το λόγο πήραν στην συνέχεια εκπρόσωποι των συλλόγων, απλοί πολίτες και επαγγελματίες και όλοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της υπερσυγκέντρωσης χιλιάδων μεταναστών στην πόλη.

Δήλωσαν ανήμποροι πλέον ν αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα και έκαναν λόγο για καταστάσεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν.

«Αδυνατούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας και κινδυνεύουμε να βάλουμε λουκέτο».

Ζήτησαν από τον Δήμαρχο να υπάρξει έλεγχος των ΜΚΟ, άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ και μετεγκατάσταση στο νέο της Ζερβού. Έντονη ήταν η δυσπιστία όλων για το αν θα λειτουργήσει το νέο ΚΥΤ με τον αριθμό των μεταναστών που θα προβλέπεται δηλαδή με 1.200 άτομα ή θα υπάρξουν και πάλι χιλιάδες μεταναστών σε σκηνές όπως σήμερα.

Επίσης τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων κύριοι Ν. Ζάχαρης (Η Σάμος Αλλάζει) και Κώστας Τζίχας (Λαϊκή Συσπείρωση), ο οποίος είχε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με παρευρισκόμενο με αποτέλεσμα να διακόψει την τοποθέτησή του. Την προσεχή Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος κ. Στάντζος θα συγκαλέσει σε σύσκεψη όλους τους διατελέσαντες δημάρχους του ενιαίου δήμου και των πρώην Δήμων Βαθέος και Πυθαγορείου.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθη την Παρασκευή (20/11) στον αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του κώδικα

Περισσότερα »