Επιστολή του Βουλευτή Σάμου προς το Δήμο Σάμου για το κτηριολογικό του Μουσικού Σχολείου

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα της ΠΕ Σάμου για τον Αλιευτικό Τουρισμό

Με την πεποίθηση της συνεργασίας και της κοινής στόχευσης για την ίδρυση και τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου στη Σάμο, ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης απεύθυνε επιστολή προς το Δήμο Σάμου (15-5-2018), για τη σημαντική παράμετρο της έγκαιρης επιλογής και πρότασης κτηρίου που θα στεγάσει το σχολείο στη Σάμο. Για να μπορέσει να λειτουργήσει το Μουσικό Σχολείο ακόμα και από το Σεπτέμβριο του 2018, χρειάζεται, μεταξύ άλλων, να οριστεί από πλευράς του Δήμου, χώρος άμεσα χρησιμοποιήσιμος, που να μην έχει μεγάλες επισκευαστικές εκκρεμότητες, να μπορεί να στεγάσει άμεσα το Μουσικό Σχολείο Σάμου και να εγκριθεί από τον πραγματογνώμονα του Υπουργείου Παιδείας κατά τον επιτόπιο έλεγχο.

Η επιστολή έχει ως ακολούθως:

Αθήνα, 15 Μαΐου 2018

Προς: – Δήμαρχο Σάμου,

             κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο

Θέμα: «Για την ίδρυση και λειτουργία του Μουσικού Σχολείου στη Σάμο»

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Αγαπητέ Μιχάλη,

Όπως αναφέρω και στην από 8-1-2018 επιστολή μου, αναφορικά με το ίδιο θέμα, η ίδρυση Μουσικού Σχολείου στη Σάμο είναι ένα εγχείρημα σημαντικό για την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό μας. Θεωρώ ότι στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και ο Δήμος και ομόθυμα το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό διάστημα, με την πρωτοβουλία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, κ. Δημήτριου Ταμπαχανιώτη, κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα (κεντρική κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας κ.λπ.), ώστε να συμπεριληφθεί η Σάμος στην ομάδα των περιοχών, στις οποίες θα ιδρυθούν Μουσικά Σχολεία το αμέσως προσεχές διάστημα με ευκταία περίοδο, από το Σεπτέμβριο του 2018.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται να οριστεί πλευράς του Δήμου, χώρος άμεσα χρησιμοποιήσιμος, που να μην έχει μεγάλες επισκευαστικές εκκρεμότητες, να μπορεί να στεγάσει άμεσα το Μουσικό Σχολείο Σάμου και να εγκριθεί από τον πραγματογνώμονα του Υπουργείου Παιδείας κατά τον επικείμενο επιτόπιο έλεγχο. Το κτηριολογικό ζήτημα είναι σημαντική παράμετρος καθώς θα σημάνει και τη δυνατότητα έναρξης ή όχι λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου. Η επιλογή κτηρίου χρειάζεται να γίνει με γνώμονα τις δραστηριότητες που θα δύναται να στεγάσει ένα Μουσικό Σχολείο, τον αριθμό μαθητών και ειδικών αιθουσών, τον προαύλιο χώρο κ.λπ. Το κτήριο πρέπει να πληροί τους όρους ασφάλειας και επαναλαμβάνω, χρειάζεται να επιλεγεί εκείνο με τις λιγότερες επισκευαστικές ανάγκες ώστε να είναι άμεσα χρησιμοποιήσιμο.

Επειδή πλέον τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ συγκεκριμένα,

Επειδή είναι μοναδική ευκαιρία να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στην πράξη το Μουσικό Σχολείο Σάμου,

Επειδή ο πολιτιστικός και μουσικός πλούτος των νησιών μας είναι ιδιαίτερης αξίας και θα δοθεί έτσι η ευκαιρία στους μαθητές της Σάμου να έλθουν σε επαφή με τη μουσική του τόπου τους και να τη σπουδάσουν, τόσο σε επίπεδο μουσικολογίας, όσο και σε επίπεδο εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων, με ταυτόχρονο κοινωνικό όφελος,

είναι σημαντικό να προσδιοριστεί το άμεσα χρησιμοποιήσιμο κτήριο από το Δήμο Σάμου και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, να επισπευσθούν οι όποιες αναγκαίες αποφάσεις και ενέργειες, ώστε να τεκμηριωθεί πλήρως η συνηγορία για το Μουσικό Σχολείο Σάμου στις επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και να μην μπει η υπόθεση σε περιπέτειες και αναβολές, όπως το αντίστοιχο εγχείρημα στην Ελευσίνα.

Σε αυτή την κρίσιμη προσπάθεια για τον τόπο μας, για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού τοπίου στη Σάμο, η συνεργασία όλων μας, με την αρωγή του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δ. Ταμπαχανιώτη και του Υπουργείου Παιδείας, είναι απαραίτητο να είναι μεθοδική, τάχιστη και αποτελεσματική, ώστε να μη χαθεί ακόμα μια ευκαιρία στον ταχέως εξελισσόμενο τομέα της Παιδείας.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Σεβαστάκης,

Βουλευτής Σάμου

00Varagiannis

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »