Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Σάμου στον Υπουργό Υποδομών – Μεταφορών και δικτύων κ. Σπίρτζη για τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γιώργος Κυριαζής στον Υπουργό Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Ο κ. Γιώργος Κυριαζής στην επιστολή του τονίζει ότι πρέπει να γίνει σωστός προγραμματισμός στα δρομολόγια, έτσι ώστε να μην αναγκάζονται οι πολίτες για αυθημερόν ταξίδι να διανυκτερεύουν στην Αθήνα, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το κόστος του ταξιδιού. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνεται η αδιαφορία του Κράτους για τα ακριτικά νησιά,  καθώς οι συγκοινωνίες με την ηπειρωτική χώρα αεροπορικές και ακτοπλοϊκές παραμένουν προβληματικές.

Αυτή την περίοδο δύο αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετούν το δρομολόγιο Σάμο-Αθήνα, παρόλο αυτά τα δρομολόγια των πτήσεων είναι απαράδεκτα. Με εξαίρεση δύο ημέρες την Δευτέρα και την Τετάρτη όπου υπάρχει πρωινή και απογευματινή πτήση, ενώ όλες οι υπόλοιπες μέρες δυσκολεύουν την μετακίνηση. Την Τρίτη και το Σάββατο υπάρχει μόνο μια πρωινή πτήση. Την  Κυριακή  και την Παρασκευή πραγματοποιούνται 3 πτήσεις την ημέρα και όλες μεταξύ 13:35 -17:15, ενώ την Πέμπτη 2 πτήσεις απογευματινές 16:20 και 16:25.

Δεν κατανοούμε το σκεπτικό αυτού του προγραμματισμού, διότι στην ουσία δεν εξυπηρετεί τους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν, και αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στην Αθήνα για ένα ταξίδι για το οποίο το κόστος αυξάνεται υπερβολικά με την διαμονή σε ξενοδοχείο αλλά και με το υπερβολικά υψηλό κόστος του εισιτηρίου.

Επίσης η κατάσταση στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια είναι δραματική, ως εναλλακτική λύση να ταξιδέψει κάποιος για Πειραιά, καθώς πραγματοποιούνται τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Παρακαλούμε άμεσα όπως γίνει σωστός προγραμματισμός στα δρομολόγια και να μην αυτά καθορίζονται από τις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες συμπληρώνουν τα κενά που έχουν με δρομολόγια στην Σάμο.

Είμαστε στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω covid-19 (δράση δ του Μέτρου 3.1.9).

Προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω covid-19 (δράση δ του Μέτρου 3.1.9).

Το Τμήμα Αλιείας της  Περιφερειακής Ενότητας Σάμου  ενημερώνει όλους τους αλιείς, πλοιοκτήτες αλιευτικών σκαφών ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η  υπ’ αριθμ. 1906/7-9-2020 Απόφαση

Περισσότερα »
Φουλ επίθεση με ξαφνικές άμυνες

Τι κάνεις, ρε… Μαν;

Γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης Κάνε εγγραφή και διεκδίκησε το interwetten bonus Στεάουα – Σλόβαν Λίμπερετς: Παιχνίδι για τον 3ο προκριματικό του Europa League, μονό, και

Περισσότερα »