Επιστολή της ΣΑΜΟΣ – SOS προς τους μετανάστες: Αγωνιζόμαστε για τον τερματισμό της ομηρίας σας, ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε το ταξίδι των ονείρων σας

Επιστολή απευθυνόμενη στους μετανάστες που διαμένουν στο νησί μας, γραμμένη σε τρεις γλώσσες, διανεμήθηκε από την Κίνηση Πολιτών «Σάμος SOS».

Στην επιστολή η Κίνηση αναφέρεται στη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή στο Βαθύ, επισημαίνοντας πως  τα αιτήματα της Κίνησης είναι ίδια με αυτά των Μεταναστών. Η επιστολή αναφέρει:

Φίλοι Μετανάστες της Σάμου,

Είμαστε η Κίνηση Σάμος SOS και κάποιοι από εμάς παλιότερα σας έχουμε περισυλλέξει από τη θάλασσα και σας έχουμε περιθάλψει. 

Τώρα αγωνιζόμαστε για τον τερματισμό της ομηρίας σας, ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε το ταξίδι των ονείρων σας. 

Στις 22.10.2017 και ώρα 10.30 στην πλατεία Πυθαγόρα πραγματοποιούμε πανσαμιακή συγκέντρωση για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, που είναι ίδια με τα δικά σας. 

Σας πληροφορούμε ότι στη Σάμο σας κρατούν φυλακισμένους η Ελληνική Κυβέρνηση, η Ύπατη Αρμοστεία και οι ΜΚΟ. Η μεν Κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της Ευρώπης με αντάλλαγμα την παραμονή της στην εξουσία, οι δε άλλοι για να διαχειρίζονται τα τεράστια κονδύλια για δικό τους όφελος. Αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλουν να φύγετε από τη Σάμο.

Ζητάμε την κατανόησή σας – Ο αγώνας είναι κοινός

Οκτώβριος 2017

00EpistoliSamosSos01

00EpistoliSamosSos02

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »