Επιστολή της Κίνησης Πολιτών Σάμος – SOS στους Ευρωπαίους αστυνομικούς της Frontex στη Σάμο

Ευρωπαίοι αστυνομικοί της Frontex που υπηρετείται στη Σάμο, η κίνηση πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS, στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας θέλει ν’ απευθυνθεί σε σας και να σας πει τα ακόλουθα.

Εμείς οι Έλληνες έχουμε ευθύνες για πολλά λάθη που κάναμε, και τα πληρώνουμε. Όμως για την ανεύθυνη, επιθετική, αποικιοκρατική πολιτική πολλών Ευρωπαϊκών χωρών που εκπροσωπείτε και που διέλυσαν τη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, μαζί με τους συμμάχους τους, δεν έχουμε καμία ευθύνη. Επομένως δεν είμαστε διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να πληρώσουμε τα εγκληματικά λάθη άλλων.

Εξαθλιωμένοι πανικόβλητοι άνθρωποι, σχηματίζοντας ατέλειωτες ουρές μας κατακλύζουν, πιστεύοντας στις ψεύτικες υποσχέσεις των κυβερνήσεών σας για βοήθεια. Φτηνά εργατικά χέρια ήθελαν για τις γραμμές παραγωγής των εργοστασίων σας. Και όταν τα είχαν, έκλεισαν τα σύνορα με την Ελλάδα και η δική μας υποταγμένη Κυβέρνηση ύψωσε τα δικά της με τα νησιά, οδηγώντας μας σε αδιανόητες επικίνδυνες καταστάσεις, που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα μας συμβούν.

Ευρωπαίοι αστυνομικοί της Frontex, γνωρίζουμε ότι εκτελείτε εντολές, γνωρίζουμε ότι είστε μακριά από την πατρίδα και τις οικογένειές σας, ότι αντιμετωπίζετε δύσκολες στιγμές και καταστάσεις, αλλά είστε εδώ και πληρώνεστε για να φυλάτε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τα Ελληνικά θαλάσσια σύνορα που είναι και Ευρωπαϊκά. Και σε αυτό έχετε ΑΠΟΤΥΧΕΙ. Σε όλους μας έχει γίνει πεποίθηση ότι παίζετε τον ρόλο του ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ και όχι του ΦΥΛΑΚΑ.

Φτηνές δικαιολογίες για τις δήθεν δυσκολίες στη θάλασσα για έγκαιρο εντοπισμό των φουσκωτών, μας εξοργίζουν, όταν ξέρουμε ότι οι δορυφόροι των χωρών σας μπορούν να διαβάζουν εφημερίδα στη γη και σε πραγματικό χρόνο. Είναι θέμα θέλησης και όχι δυνατότητας. Αν δεν θέλουν, ας αφεθούν τότε ελεύθεροι οι Έλληνες λιμενικοί, που για χρόνια θυσιάζουν ακόμα και την προσωπική τους ζωή, για να προστατεύσουν την πατρίδα τους, όπως απέδειξαν στο παρελθόν ότι μπορούν να κάνουν, χωρίς ποτέ να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. Αλλοίμονο αν η Ευρώπη δεν μπορεί ν’ αντισταθεί σε μαφιόζικα κράτη, και σε εγκληματικές συμμορίες δουλεμπόρων που προσπαθούν να την αλώσουν.

Ευρωπαίοι αστυνομικοί της FRONTEX, διαμηνύστε στις κυβερνήσεις σας, ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διορθώσουν τα τραγικά λάθη τους, προστατεύοντας ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τα Ελληνικά – Ευρωπαϊκά σύνορα και τις μικρές ευαίσθητες νησιώτικες κοινωνίες, που δεν έχουν καμία δυνατότητα ενσωμάτωσης τόσο διαφορετικών πολυπληθών πολιτισμών, πριν είναι πολύ αργά για όλους μας ,διότι η συμπεριφορά τους αυτή σύντομα θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που όλοι απευχόμαστε.  

Η Κίνηση πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS  

Σάμος 22/10 /2017  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »