Επιστολή Παναγιώτη Χριστόφα στον Περιφερειάρχη για το Μεταναστευτικό

Επιστολή Παναγιώτη Χριστόφα στον Περιφερειάρχη για το Μεταναστευτικό

Επιστολή σχετικά με το Μεταναστευτικό ζήτημα έστειλε στον Περιφερειάρχη ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» Παναγιώτης Χριστόφας, καλώντας τον να μεταφέρει τη θέση των τοπικών κοινωνιών του Βορείου Αιγαίου για την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέων δομών και το αίτημα για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Επιπλέον τον κάλεσε να συντονίσει σε συνεργασία με τους φορείς δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλα τα νησιά, που θα στείλουν σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως οι κάτοικοί τους δεν θα ανεχθούν πλέον τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.

Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,
Σε συνέχεια της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Μεταναστευτικό κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στη Χίο, και με αφορμή τις επόμενες συναντήσεις σας με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, σας καλούμε να μεταφέρετε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την θέση του συνόλου των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας, για την κάθετη διαφωνία με το σχέδιο δημιουργίας νέων δομών σε οποιαδήποτε περιοχή καθώς επίσης και την επιτακτική ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των υπαρχουσών δομών.
Σας καλούμε επίσης, σε συνεργασία με τους Δήμους αλλά και τους υπόλοιπους φορείς του Βορείου Αιγαίου, να συντονίσετε δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλα τα νησιά, οι οποίες θα στέλνουν σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.
Το Βόρειο Αιγαίο αποτελεί αυτήν τη στιγμή τον τόπο ενός «εγκλήματος», με θύματα όχι μόνο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες (μεγάλο ποσοστό των οποίων γυναίκες και παιδιά), που προσπαθούν να επιβιώσουν σε άθλιες συνθήκες, αλλά και χιλιάδες ντόπιους, που βλέπουμε τον τόπο μας να ρημάζεται και να χάνει μέρα με τη μέρα κάθε προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους που η Κυβέρνηση έχει καταφανέστατα καταδικάσει τα νησιά μας σε αυτό το ζοφερό μέλλον. Έχουμε καθήκον όμως να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε δυναμικά ό,τι είναι δίκαιο και σωστό για τον τόπο μας.

Αναμένοντας τις επόμενες ενέργειές σας,

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Χριστόφας
Περιφερειακός Σύμβουλος
Επικεφαλής παράταξης
«ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, κα. Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη,

Περισσότερα »