Επιστολή Δημάρχου Σάμου στους Υπουργούς Εξωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σάμου με Κουσάντασι και Σίγατσικ

Κύριε Υπουργέ

Μετά την πρόσφατη εξαγγελία του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας σχετικά με την διακοπή των πλόων τουρκικών πλοίων προς την Ελλάδα από την 12η Οκτωβρίου 2017, θεωρούμε ότι η προσωπική σας παρέμβαση είναι απαραίτητη προκειμένου να επιλυθεί εν τη γενέσει του ένα ζήτημα που δυνητικά μπορεί να αποτελέσει το κύκνειο άσμα της τοπικής οικονομίας τόσο της Σάμου όσο και των άλλων νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια, για τα νησιά του βορειονατολικού Αιγαίου, η τουρκική αγορά αποτελεί μια σημαντική πηγή τουριστών υψηλού εισοδήματος, που συνεισφέρουν σημαντικά στην τοπική οικονομία, παρά την ύπαρξη του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος, συνεπεία του οποίου έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό η ελκυστικότητα των προορισμών από την ευρωπαϊκή αγορά.

Σε συνθήκες ασφυκτικής και παρατεταμένης δημοσιονομικής κρίσης η τουρκική αγορά  υποβοηθά σημαντικά την χειμαζόμενη τοπική και εθνική οικονομία και συμβάλλει στην περαιτέρω οικοδόμηση ενός αισθήματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά την τρέχουσα περίοδο ο αριθμός τούρκων επισκεπτών στο νησί της Σάμου πλησίασε, για πρώτη φορά, τις 50.000, αντισταθμίζοντας εν μέρει απώλειες από την ευρωπαϊκή αγορά.

Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι παράνομες ή καταχρηστικές πρακτικές από επιχειρηματικούς κύκλους της γείτονος θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές, αλλά πιστεύουμε ότι η αντίδραση θα πρέπει να είναι αντίστοιχη της προσβολής, λαμβάνοντας, ταυτόχρονα, υπόψη το διακύβευμα.

Συνεκτιμούμε το γεγονός ότι η σχετική εξαγγελία, αφορά χρόνο κατά τον οποίο η τουριστική περίοδος βρίσκεται προς το τέλος της, αλλά θεωρούμε απαραίτητο, μέσω των καλών σας υπηρεσιών, να διευθετηθεί το θέμα σε χρόνο που δεν θα επηρεάσει την επερχόμενη τουριστική περίοδο.

Με Εκτίμηση

Ο

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΟY

ΜΙΧΑΛΗΣ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »