Επιστημονικό Συνέδριο “Λιμενικά έργα και έργα προστασίας ακτών: Προβλέψεις μελέτης, μετακατασκευαστική απόδοσή τους”

Την άμεση συνάφεια των λιμενικών έργων υποδομής και ασφάλειας με την πρακτική εφαρμογή των αρχών της Νησιωτικότητας τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, στην ομιλία του στο Επιστημονικό Συνέδριο “Λιμενικά έργα και έργα προστασίας ακτών: Προβλέψεις μελέτης, μετακατασκευαστική απόδοσή τους”, το οποίο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τον Δήμο Μυκόνου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Ναυτικής Πολιτικής και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, και στο οποίο εκπροσώπησε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο Δήμαρχος Σάμου, αφού ανέδειξε τον ρόλο που οι σύγχρονοι λιμένες καλούνται να διαδραματίσουν στην ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου και στην βιωσιμότητα και ανάπτυξη των τοπικών και εθνικών οικονομιών, επεσήμανε τις δυσκολίες που αφορούν τόσο στη φυσική προσβασιμότητα των λιμένων, όσο και στον βαθμό επάρκειας σε αναγκαίες πληροφορίες και σχετικές, σύγχρονες λιμενικές υπηρεσίες. Ο κ. Αγγελόπουλος προσδιόρισε τους κινδύνους που κάθε δήμος έχει να αντιμετωπίσει και τις πολλές παραμέτρους που υποχρεωτικά θα ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό των έργων, εξασφαλίζοντας την διαλειτουργικότητα των έργων ασφαλείας για όλα λιμάνια της χώρας.

“Το ενοποιημένο πληροφοριακό σύστημα που θα εγκατασταθεί στον λιμένα Σάμου, θα δώσει την δυνατότητα διαλειτουργικής διασύνδεσής του με όλους τους συμμετέχοντες στην εφοδιαστική αλυσίδα της λιμενικής κοινότητας και τα υπόλοιπα λιμάνια του Βορείου Αιγαίου. Ένα ενοποιημένο σύστημα, το οποίο θα λειτουργήσει για την υποβοήθηση και επεξεργασία στοιχείων, τα οποία θα λαμβάνει από το σύστημα που αναπτύσσεται από το ΥΕΝ, σύμφωνα με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας ΕΕ/65/2010, όπως αυτή ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με το ΠΔ 125/2012 και την εφαρμογή του κανονισμού 725/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ΕΚ, όπως αυτός ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με το ΠΔ 56/2004. Η χρήση του εργαλείου θα βασίζεται στην υφιστάμενη αρχιτεκτονική του εφαρμοζόμενου στην ναυτιλιακή κοινότητα maritime single window.” σημείωσε επίσης ο κ. Αγγελόπουλος

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της σύνδεσης που υφίσταται ανάμεσα στην συνολική πρόοδο στον τουρισμό (π.χ. κρουαζιερόπλοια- σκάφη αναψυχής, ειδικές υπηρεσίες) με την εγκατάσταση και τη συγκροτημένη λειτουργία των έργων ασφαλείας.

Εκ του Δήμου

00GyrosPlateias

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »