Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου σε κτηνοτροφική μονάδα στους Μυτιληνιούς

Στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης του πρωτογενή τομέα των νησιών μας, που είναι σε εξέλιξη, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου επισκέφτηκε την κτηνοτροφική μονάδα του κου Παναγιώτη Καλογραία στην περιοχή Καλανάκης, Μυτιληνιών. Η μεικτή αυτή μονάδα εκτός των άλλων, παράγει σημαντική ποσότητα γάλακτος που διατίθεται στο τοπικό τυροκομείο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνοδεύονταν από τα στελέχη της Κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΔΑΟΚ ΠΕ Σάμου, που το διάστημα αυτό ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό των βοοειδών κατά της οζώδους δερματίτιδας, ενώ επίσης εκτελούν μια σειρά από προγράμματα του ΥπΑΑΤ όπως η βρουκέλλωση, λεύκωση, καταρροϊκός πυρετός με στόχο την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου και την προστασία της δημόσιας υγείας.

00Stavlos02

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά «η σημερινή επίσκεψη μας έδωσε μια φορά ακόμη τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε τις πολύ δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζονται οι κτηνοτρόφοι των νησιών μας για να επιβιώσουν ξεχασμένοι ουσιαστικά από το κράτος. Η έλλειψη της απαραίτητης υποδομής στα νησιά μας οδηγεί σε μια συνεχή μείωση του ζωικού κεφαλαίου και της παραγωγής. Εμείς, από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους στηρίζουμε. Θέλω να ευχαριστήσω το Τμήμα Κτηνιατρικής και τους κτηνιάτρους που παρά την πρωτοφανή έλλειψη προσωπικού αγωνίζονται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »